Afbeelding

Werkbezoek gemeente en provincie aan Citta Romana

Algemeen 1.207 keer gelezen

Op vrijdag 3 juli brachten gedeputeerde Anne Koning van de provincie Zuid-Holland en wethouder Aart Jan Spoon van de gemeente Hellevoetsluis een werkbezoek aan Citta Romana. Ook werd de intentieovereenkomst getekend, waarin de drie partijen afspreken samen te werken in een onderzoek naar de toekomst van het park.

Tijdens het werkbezoek werd gesproken over de uitdagingen waar Citta Romana mee te maken heeft. De toeristisch-recreatieve functie van het park staat onder druk en Citta Romana heeft zelf de wens om het park te transformeren naar een woongebied voor senioren.

Onderzoekspilot
De situatie van Citta Romana staat niet op zichzelf; dit speelt op veel meer plekken in het land. Er wordt op landelijk, provinciaal en regionaal niveau nagedacht over de toekomst van bestaande vakantieparken en mogelijke omvorming van vakantieparken naar andere functies, zoals wonen. Citta Romana is daarvoor als onderzoekspilot aangewezen. De provincie, gemeente en Citta Romana onderzoeken gezamenlijk hoe het park toekomstbestendig kan worden en wat er wel en niet mogelijk is als het gaat om een andere functie van het park. Provincie en gemeente willen daarnaast ook een extern advies over de toekomstbestendigheid van recreatieparken. Daarbij worden dan ook andere organisaties op het gebied van wonen, sociaal domein en recreatie betrokken, evenals andere gemeenten uit de regio.

Eind dit jaar moet de onderzoekspilot Citta Romana zijn afgerond. Wethouder Aart Jan Spoon: “Het was goed om tijdens dit werkbezoek met drie betrokken partijen over de problematiek van vakantieparken te spreken. En belangrijk om samen te onderzoeken hoe de toekomst van het park eruit kan zien. Daarbij kijken we niet alleen naar de belangen van het park en we gaan niet uit van één scenario. Er spelen namelijk ook andere belangen mee voor Hellevoetsluis, bijvoorbeeld op het gebied van woningbouw, ouderenzorg en de kwaliteit van het totale recreatiegebied.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant