Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Werkzaamheden aan vissteigers Struytse Zeedijk begonnen

Algemeen 911 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vorige week maandag heeft de gemeente Hellevoetsluis overeenstemming bereikt over het herstel van de vissteigers en precies een week later zijn de werkzaamheden begonnen.

De in 2018 aangelegde vissteigers langs de Struytse Zeedijk bleken namelijk niet bestand tegen continue golfslag waardoor de 19 vissteigers afbrokkelden en er een onveilige situatie ontstond. De vissteigers werden daarom vorig jaar afgezet met hekken. Aannemer Kleywegen is nu met behulp van groot materieel bezig met het verwijderen van de betonblokken. Voor het nieuwe ontwerp is gerekend met de meeste actuele gegevens die invloed hebben op de constructie. De nieuwe constructie moet nu wel bestand zijn tegen de waterstanden, getijden, wind en scheepvaart zodat afkalving wordt tegengegaan. De gemeente heeft met Sportvisserij Nederland en aannemer Kleywegen afspraken gemaakt over de afronding van het project. Volgens de huidige planning moeten de nieuwe vissteigers binnen enkele weken gereed zijn en vindt de oplevering van het project eind juli 2020 plaats.

Of (sport)vissers daadwerkelijk gebruik van de vissteigers zullen gaan maken is nog maar de vraag. Uit navraag onder een aantal vissers blijkt namelijk dat dit stukje Haringvliet niet het meest ideale visstekje is. Het is er ondiep waardoor er weinig vis zit. Verderop langs het Haringvliet richting Oudenhoorn loopt het direct steiler af waardoor dat een geliefd plekje is voor (sport)vissers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant