Afbeelding
Koop Lokaal

The Health Factory verhuist nog deze zomer naar het nieuwe sportcentrum

Algemeen 711 keer gelezen

Hellevoetsluis - In 2017 ging de gemeenteraad akkoord met het plan Gebiedsvisie Sportlaan en omgeving. In dit plan wordt het nieuwe sportcomplex met zwembad, sporthal, sportschool aan de Amnesty Internationaallaan én de bouw van tientallen woningen verwezenlijkt; een trekpleister voor Hellevoetsluis. Samen met toenmalig wethouder Hans van Lith zette Ron Evers van sportschool The Health Factory zijn handtekening om op die locatie zijn sportschool te gaan exploiteren. En nu drie jaar later is het bijna zover! Medio augustus zal The Health Factory zijn intrek nemen in het spiksplinternieuwe pand.

“We kunnen het pand zo inrichten dat de opstelling zeer ruim wordt; zodat er getraind kan worden met de huidige coronaregels in acht genomen. Er zal uiteraard wel een aantal nieuwe fitnessapparaten bijkomen. We zijn blij met de extra ruimte die we in het nieuwe pand krijgen. We waren echt uit ons jasje gegroeid en kunnen niet wachten totdat we kunnen beginnen en onze intrek kunnen nemen in het nieuwe pand. Daar krijgen we maar liefst 800 m2 tot onze beschikking!

    

De verhuizing komt in een lastige tijd voor sportcentra die zwaar worden getroffen door de coronacrisis. Zij mogen voorlopig de deuren nog niet openen. Het kabinet besluit eind juni of binnensportaccommodaties per 1 juli open kunnen gaan. Hierbij geldt dat dit alleen kan als de situatie dit toelaat. Hierbij kijkt het kabinet naar de verspreiding van het coronavirus in Nederland en de druk op de zorg. Ook worden nieuwe inzichten over de verspreiding van het virus en de risico’s hiervan tijdens het binnen sporten meegenomen in de afweging of opening per 1 juli verantwoord is. “Uiteraard hopen we dat de versoepeling van de maatregelingen snel doorgevoerd zullen worden, maar wij zijn daarvoor afhankelijk van het kabinet’, geeft Ron aan. 

Maar een ondernemer is niet voor niets een ondernemer; ze zijn vindingrijk, creatief en flexibel. Dat blijkt ook wel uit de oplossing die The Health Factory heeft gevonden voor haar leden. Zij kunnen sinds een aantal weken gewoon weer lekker trainen. “Mag het niet binnen dan doen we het toch gewoon buiten!”

Fitnessplein
“Wij zijn een van de weinigen in Hellevoetsluis en omgeving die het mogelijk hebben gemaakt om buiten te sporten. En dan wel gewoon op een selectie van de apparaten waar onze leden normaliter ook op trainen” vervolgt Ron. “We merken dat veel klanten dit op prijs stellen. Overigens zijn ook niet-leden welkom om bij ons te trainen op ons Fitnessplein. Hier rekenen we een kleine bijdrage per keer voor die verrekend zal worden zodra iemand lid wordt.”

Wat is er allemaal mogelijk?
“We hebben voor de studio een Fitnessplein gemaakt waar getraind kan worden. Tijdens de uren dat we trainen staat onder meer de drukbank buiten, een roeitrainer, fietsen om te spinnen, maar ook kettlebells, halters met gewichten, matjes, elastieken en battle ropes. Hiermee kunnen onze sporters vrij trainen. Natuurlijk zijn er wel altijd instructeurs aanwezig die je kunnen helpen, begeleiden en corrigeren, maar je bent vrij om zelf je training samen te stellen. Ondanks alle beperkingen vanwege de coronamaatregelen hebben we zo toch een ruim aanbod gecreëerd.”

Hoe werkt het?
Je moet de komende tijd altijd reserveren om te kunnen trainen. We verwachten dat dit na verloop van tijd, als de maatregelen rondom de coronacrisis verder versoepeld worden, niet meer nodig zal zijn. Reserveren doe je heel makkelijk via The Health Factory Feel Good app. Iedere groep van maximaal 15 personen start op het hele uur. “Je hebt maximaal een uur de tijd dus we adviseren je om thuis alvast na te denken over welke oefeningen je wilt doen zodat je de tijd zo optimaal mogelijk kan benutten! Of volg een schema van de instructeurs, dat kan natuurlijk ook. Dit wordt per week geëvalueerd, en misschien al na 1 week aangepast naar 1,5 uur of vrij trainen.” The Health Factory hanteert aanvullende RIVM regels: kom niet te vroeg, ga na de training direct naar huis, alles wat je gebruikt hebt moet schoongemaakt worden, het gebruik van een handdoek is verplicht en hou altijd 1,5 meter afstand. Buiten trainen op het Fitnessplein is afhankelijk van de weersomstandigheden. Kan een training niet doorgaan vanwege slecht weer dan wordt via Social Media gedeeld met de leden. 

Let op: dit geldt nu voor buiten trainen, maar zodra we per 1 juli naar binnen kunnen, mogen er 100 personen binnensporten. “En als we straks weer open mogen dan gaan we gewoon weer 7 dagen per week 24 uur per dag open” verzekert Ron.

Groepslessen
Ook een groot deel van de groepslessen zijn buiten te volgen. Zo wordt er onder meer Spinning, Body & Mind lessen, Powerbody en Barre gegeven. Daarnaast gaan ook de K.A.N.S. en Ruglessen van fysiotherapeut Michel Vermeulen gewoon door.

Steun van leden
“We hebben onze leden gevraagd ons te blijven steunen tijdens de crisis en het abonnement te laten doorlopen. Daarvoor bieden wij hen na de crisis een mooi compensatiepakket aan waarbij ze onder meer kunnen kiezen uit personal training, het afslankpakket of een cardio & bodyscan.”

Blessure? Toch gewoon trainen
In het nieuwe pand is een speciale ruimte ingericht om een cardio & bodyscan te kunnen doen. Met deze eerste optie kan je een cardioscan van je hart laten maken. Hieruit kan worden afgeleid hoe je kunt gaan trainen aan de hand van op de situatie toegespitste trainingsschema’s. Met de bodyscan kan veel worden gemeten: niet alleen gewicht, vetgehalte en visceraal vet (rondom organen) maar ook blessures. Ron: “Ben je erg blessuregevoelig of kunnen wij er niet mee uit de voeten dan sturen we je door naar de fysiotherapeut. Die gaat dan met jou aan de slag waarna er een nieuw trainingsschema gemaakt kan worden. Op deze manier kan je dus altijd trainen ook al ben je geblesseerd. Samengevat: we kijken naar je algehele gestel en bespreken samen je doelstelling. Vandaar uit maken we een trainingsschema op maat. De eerste lessen doe je met een trainer en vervolgens kan je zelf aan de slag.”

Fysio Health & Sport
“Ik heb tijdens de coronacrisis cliënten wel op afstand kunnen behandelen met videobellen en telefonische consulten, maar ik ben blij dat ik sinds enkele weken weer gewoon aan de slag kan in mijn eigen praktijk” vertelt fysiotherapeut Michel Vermeulen. Zijn praktijk, Fysio Health & Sport, is sinds 2016 gevestigd in sportschool The Health Factory aan de Sportlaan.

Handtherapeut 
Naast deskundige in het behandelen van schouderklachten heeft Michel zich gespecialiseerd in klachten aan de hand. “Heb je last van een of beide handen of pols dan kan dat erg vervelend zijn; het kan het dagelijks leven en je werkzaamheden ernstig belemmeren. Enkele veelvoorkomende klachten zijn carpaaltunnelsyndroom, reuma, artrose, fracturen en trigger finger. Het is een mooie toevoeging voor mijn praktijk dat ik mijn cliënten deze aanvullende therapie nu ook kan bieden naast de reguliere fysiotherapie.”

Schoudertherapie 
Michel is daarnaast ook gespecialiseerd in de schouder. “De schouder is een interessant complex gewricht waarmee veel klachten zoals uit de nek of rug mee in verband kunnen staan. Klachten zoals stijfheid, tintelingen van nek tot arm zijn vaak werk gerelateerd, maar kunnen ook door sporten ontstaan. Door de juiste fysiotherapie toe te passen kan ik meer mensen van hun klachten afhelpen. En de combinatie handtherapie met schoudertherapie kan zeker zinvol zijn; denk maar aan klachten waarbij de pijn uitstraalt van de schouder naar de hand of andersom. “

K.A.N.S & rugles
"Ik geef groepslessen voor mensen met rugklachten of klachten aan de arm, nek of schouder. De ruglessen zijn op zaterdagochtend; voor iedereen die een goede rugbalans wil opbouwen na klachten aan bijvoorbeeld de onderrug. De KANSlessen (Klachten aan de Arm Nek Schouder) vinden op donderdagavond plaats. Tijdens de lessen werk ik met een stappenplan. Iemand met klachten komt veelal eerst bij mij op de behandelbank terecht (dat hoeft overigens niet per se). Daarna gaan we oefenen, normaal gesproken in de zaal, maar nu voorlopig nog even buiten. We oefenen eerst één op één daarna kan client doorstromen naar de KANS of rugles. We bouwen het herstel langzaam op; je ziet bij deze methode dat de klachten minder vaak terugkomen. We werken samen toe naar herstel en tijdens de lessen kan je er iedere keer aandacht aan blijven besteden. Je hoeft niet per se onder behandeling te zijn in mijn praktijk om mee te kunnen doen met deze lessen, maar dan wil ik je wel van tevoren spreken om de klachten door te nemen.”

Nieuw pand; ruimere praktijkruimte
Michel verheugt zich op de verhuizing naar het nieuwe pand. “Ik krijg daar weer een mooie eigen ruimte die wat groter is dan de huidige praktijkruimte. De samenwerking met de sportschool is erg prettig en die zullen we op dezelfde wijze voortzetten. Ook daar kan ik van alle faciliteiten gebruik maken voor mijn praktijk. Niet-leden zijn ook welkom in mijn praktijk. En de behandelingen worden in veel gevallen vergoed door je verzekeraar.

Nieuwsgierig geworden neem dan vrijblijvend contact op. Kijk voor meer informatie op via www.feelgoodclubthehealthfactory.nl of www.fysiohealthensport.nl

Uit de krant