Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Quackstrand en Marina Cape Helius hijsen blauwe vlag

Algemeen 818 keer gelezen

Hellevoetsluis - Donderdag 18 juni heeft wethouder Aart-Jan Spoon de blauwe vlag gehesen bij Marina Cape Helius en het Quackstrand.

Havenmeester Kees Broere vertelt dat er een strenge inspectie voorafgaat aan het al dan niet verkrijgen van de blauwe vlag. “Is het duurzaam, schoon en veilig”, zijn belangrijke vragen vertelt hij als hij best wel trots toekijkt hoe de wethouder de vlag hijst. “Er wordt bijvoorbeeld gekeken of er voldoende en adequaat werkende brandblussers aanwezig zijn in de haven, of er op milieugebied wordt voldaan aan alle eisen. Er wordt zelfs gekeken of op de website te zien is dat de jachthaven ook met het openbaar vervoer bereikbaar is. Onze drijvende zonnepanelen werden aangemerkt als een belangrijk pluspunt.” De havenmeester legt voor we vertrekken nog uit dat alle voorzieningen in Marina Cape Helius nu weer geopend zijn en dat waar nodig alle RIVM maatregelen worden gehandhaafd, dus iedereen is weer van harte welkom in de haven.

Ook bij de post van de reddingsbrigade aan het vernieuwde Quackstrand hijst wethouder Spoon de blauwe vlag. De resultaten van de kwaliteitsimpuls zijn al goed te zien bij het strand en worden door veel mensen enthousiast begroet. Wethouder Aart-Jan Spoon is in zijn nopjes met de vorderingen. “Ondanks enkele tegenslagen in de planning kan ik niet anders dan tevreden zijn over de resultaten tot dusver.” Wij vragen de wethouder wanneer de trailerhelling wordt gerealiseerd, hierover leven veel vragen onder de bezoekers. “Voor wat betreft de trailerhelling zijn we afhankelijk van besluitvorming bij Rijkswaterstaat. We doen wat we kunnen, maar we zullen echt geduld moeten hebben omdat Rijkswaterstaat als eerste een besluit wenst te nemen over de plaatsing van de windturbines. Pas daarna wordt een besluit genomen over de trailerhelling. Bij ieder besluit heeft de waterveiligheid prioriteit bij Rijkswaterstaat. De nieuwe turbines worden groter dan de huidige en dat is de reden dat het plaatsen van windturbines aan de strandzijde van de Haringvlietdam niet bespreekbaar is in verband met mogelijk gevaar voor de waterkering.“ Tot de trailerhelling is gerealiseerd wordt waterrecreanten aangeraden om gebruik te maken van de helling in Stellendam. Marina Cape Helius heeft ook een helling alleen is deze alleen toegankelijk voor leden. Hierop zal binnenkort strenger worden gehandhaafd. De reddingsbrigade is ook weer volledig operationeel. De brigade werkt volledig volgens het daarvoor opgestelde Corona protocol. Ieder weekend en in de vakantie dagelijks is de post op het Quackstrand bemenst door de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Hellevoetsluis.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. De blauwe vlag 2020 wappert overigens ook bij WSV Haringvliet Kanaalhaven en Watersportvereniging Haringvliet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant