Afbeelding
Fotografie: Jill Fonk
Koop Lokaal

Pure by Mirjam, pedicure en wellness

Algemeen 1.383 keer gelezen

Hellevoetsluis Mirjam Kok is blij! Blij om weer aan de slag te kunnen, na de gedwongen sluiting van de afgelopen weken. “Ik vind het heerlijk om mensen te verzorgen. En om ze - als het nodig is - ontspanning te bieden. Ik heb het contact met mijn klanten echt gemist”, zo begint Mirjam Kok ons gesprek. “Gelukkig is mijn salon nu weer open en voor de klant is er eigenlijk niet zo veel veranderd. Natuurlijk, bij binnenkomst de handen moeten worden gedesinfecteerd en dat ik vraag voor de zekerheid of de klant geen gezondheidsklachten heeft, maar verder blijft een bezoek aan mijn salon vrijwel hetzelfde zoals iedereen gewend was voor het Corona tijdperk.”

Mirjam legt uit dat zijzelf natuurlijk wel haar werkwijze heeft aangepast: er zijn protectieschermen in de salon en na iedere behandeling volgt een uitgebreide reiniging en desinfectie van apparatuur, stoel, pinapparaat, enzovoort. Of de klant een mondkapje wenst te dragen laat zij aan hen over. Bij Pure by Mirjam kun je dus altijd veilig terecht voor behandelingen op het gebied van voet- en handverzorging en massage.

Salon
De sfeervolle salon van Mirjam bevindt zich in de Ravense Hoek. In de salon staan kwaliteit, persoonlijke aandacht en een ontspannen sfeer centraal. Even ontsnappen aan de drukte van de dag voor een heerlijk moment voor jezelf! Naast diverse pedicurebehandelingen, manicure, nagelstyling en harsen kun je er terecht voor diverse massages. Ook kan Mirjam adviseren over bijvoorbeeld het gebruik van minerale make-up. Pure by Mirjam is altijd in ontwikkeling en daardoor zal er regelmatig nieuw aanbod zijn in behandelingen of specialisaties.

Mooie combinatie
Mirjam is gediplomeerd pedicure en masseur. Dit houdt in dat zij in staat is het nuttige met het aangename te combineren. Een pedicure behandeling kan gevolgd worden door een ontspannende massage van de nek bijvoorbeeld. “Je voelt je herboren, na dit uurtje voor jezelf,” aldus de enthousiaste Mirjam, die zichzelf blijft ontwikkelingen en nu de opleiding volgt voor het geven van cupping- en voetreflexzone-massage. “Ik kan ook je handen verzorgen en je nagels voorzien van een gelpolish. Of een zorgklacht behandelen en dan afronden met een fijne cosmetische behandeling.” De klant is koning in de praktijk van Mirjam.

Klachten voorkomen
Mirjam is stellig als ze zegt dat iedereen een eigen verantwoording heeft voor zijn of haar fysieke en mentale gezondheid. “Door regelmatig mijn salon te bezoeken kun je klachten voorkomen. Hoofdpijn, nekklachten, rugklachten, migraine, slapeloosheid. Bij veel klachten is stress één van de onderliggende factoren. En daar kan een mens zelf aan werken. Door een massage wordt een mens rustig en ontspannen, waardoor bijvoorbeeld slapeloosheid of nekklachten aantoonbaar verminderen.”
Ook kan Mirjam hulp aanbieden bij zorg gerelateerde klachten.


Cupping
Mirjam is nu al enthousiast over de opleiding die zij volgt om binnenkort ook cuppingmassage te kunnen aanbieden. Dit is bindweefselmassage en kan onder meer worden toegepast bij pijnlijke en gespannen spieren, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn en gewrichtspijn. Daarnaast heeft de massage een goed resultaat bij littekens, striae en cellulite. De elasticiteit van de huid verbetert en de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen worden door deze massage gestimuleerd.

Over Mirjam
Mirjam Kok is eigenaar van Pure by Mirjam en zij is gediplomeerd pedicure en masseur. In 2016 besloot ze het roer om te gooien en vanuit een baan in de promotionele branche zichzelf om te scholen naar pedicure. Na het afronden van die opleiding is ze in 2017 gestart met een eigen salon. In de afgelopen jaren heeft Mirjam diverse cursussen en opleidingen gevolgd. Daardoor is haar aanbod in behandelingen steeds is uitgebreider geworden. Zo behaalde ze in 2019 het diploma voor Wellnessmasseur. En ook nu volgt Mirjam een tweetal opleidingen. Haar streven is om een totaalconcept te kunnen aanbieden, waarbij haar klanten het noodzakelijke, zoals een pedicurebehandeling of massage met zorgvraag, kunnen combineren met een stukje luxe en ontspanning, zoals bijvoorbeeld een cosmetische behandeling, ontspanningsmassage of mooi gelakte nagels.

Professioneel
Pure werkt volgens de HAM code. HAM staat voor Hygiëne, Arbo en Milieu. In de code staan alle wettelijke eisen en branchenormen waaraan een pedicure moet voldoen.
De salon is aangesloten bij ProVoet en het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) Het NGS zorgt er onder andere voor dat masseurs een kwalitatief goede opleiding volgen met de hoogste kwaliteitseisen. Er wordt in de salon gewerkt met professionele apparatuur en voor zover mogelijk met ‘pure’ producten zonder parabenen, sulfaten en minerale olie. Denk hierbij aan merken als HFL Laboratories, LCN, Strictly Pure, CND, Famous Names en L'Oye Cosmetics.

Ruime openingstijden
Ook na het werk kun je nog terecht bij Pure by Mirjam. Van maandag tot en met donderdag is de salon namelijk geopend tot 21.00 uur. Zowel dames als heren zijn welkom in de salon. Er wordt uitsluitend gewerkt op afspraak, dus wachttijden komen niet voor. Cadeautip: Verras eens iemand met een cadeaubon! Deze zijn verkrijgbaar vanaf 10 euro. Ook het geven van een behandeling als cadeaubon is mogelijk.

Tip van Mirjam
Aan het eind van het gesprek vragen we of Mirjam nog een tip heeft voor de lezers? Mirjam hoeft niet lang na te denken. “Voeten hebben ook een beetje liefde nodig”.
Zeker nu de zomer voor de deur staat. Ze hebben het doorlopend zwaar te verduren, dragen een last bij zowel werk als sport en in het hele dagelijkse leven. Smeer je voeten daarom dagelijks in met een voetencrème. Dat voorkomt ook nog eens dat je eelt krijgt. Ik zeg wel eens ‘smeren, smeren, smeren’, eindigt Mirjam ons gesprek met een lach.
Bent u nieuwsgierig naar het aanbod van Pure? Neem dan een kijkje op www.purebymirjam.nl

Afspraak maken
Bij Pure wordt uitsluitend gewerkt op afspraak. Die kunt u telefonisch, via Whatsapp of per e-mail maken. Mocht er niet opgenomen worden, dan is Mirjam waarschijnlijk met een behandeling bezig. Spreek dan een bericht in en ze belt u zo spoedig mogelijk terug. De salon bevindt zich aan de Uniceflaan 18 in Hellevoetsluis, op de begane grond van de woning. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Pure by Mirjam
Uniceflaan 18
3223 PA Hellevoetsluis
Tel: 06-83 57 91 91
E-mail: info@purebymirjam.nl

Openingstijden:
Maandag: 09.00 - 21.00 uur
Dinsdag: 09.00 - 21.00 uur
Woensdag: 09.00 - 21.00 uur
Donderdag: 09.00 - 21.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 12.00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

(Fotografie Jill Fonk)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant