Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Bezorgde Hellevoeters leggen bloemen bij gemeentehuis

Algemeen 4.973 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zaterdagmorgen 30 mei zijn er bloemen gelegd op het bordes van het Prinsehuis waar normaliter de bruidsparen staan.

Miranda van Driel is de eerste die al om 10.00 uur de trappen beklimt. Zij bestempelt zichzelf als een bezorgde Hellevoetse burger. Met name bezorgd om haar medemens en vooral vanuit zichzelf, niet vanuit de één of andere groepering. “Ik kan niet goed slapen als ik lees over wat ouderen en hun naasten in een verpleeghuis moeten meemaken. De maatregelen die zijn genomen beperken de vrijheid van een groot aantal mensen. Daarnaast hebben de maatregelen impact op het leven en inkomen van veel mensen. Ik noem als voorbeeld hulpbehoevende ouderen, geestelijk gehandicapten, ondernemers, leerkrachten, mensen met een LAT-relatie, zorgmedewerkers en kinderen.” Op één van de drie A4'tjes die Miranda bij de bloemen legt lezen we als aanhef ‘Ik leg mijn bloemen voor de verborgen slachtoffers van de maatregelen van de 1.5 meter samenleving’.

Marigna Franzani is eveneens naar de Oostzanddijk gekomen om bloemen neer te leggen. Ook zij maakt zich zorgen om de gevolgen van de maatregelen van het kabinet. Op de brief die Marigna bij de bloemen heeft geschreven lezen we onder andere: 'Deze bloemen zijn te nagedachtenis aan alle directe en indirecte slachtoffers van de 1.5 meter samenleving. Zieken die maar beperkte zorg krijgen, ouderen die geen bezoek meer mogen ontvangen, kinderen van gescheiden ouders die hun vader of moeder lange tijd moeten missen, geestelijk gehandicapte die niet snappen waarom familie plots niet meer langskomt. (……..) Ons mooie Nederland wat al jaren van binnenuit wordt afgebroken door zwakke sell-out politici die de illusie van een democratie in stand houden en tegelijkertijd diezelfde democratie ondermijnen en nu onder het mom van veiligheid de genadeklap geven aan onze samenleving.'

Een derde dame die niet met naam in de krant wilde, onafhankelijk van de insteek van Miranda en Marigna, plaatste een kartonnen bord tegen het hekwerk van het bordes met daarop 'Nee, geen vaccin, Stop 5G, Nee, geen 1.5 meter.' 

Culemborg
Christine Broekhuizen legde 28 mei jl. als eerste bloemen neer bij het gemeentehuis van haar woonplaats Culemborg. Zij riep in een Youtube fimpje anderen op hetzelfde te doen in hun gemeente. ‘Samen kiezen we voor Vertrouwen, Verbinding en Vrijheid’ is het motto.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant