Afbeelding
Wil van Balen

Bussen EBS gaan weer zoveel mogelijk rijden

Algemeen 875 keer gelezen

Regio - Vanaf 31 mei verandert de dienstregeling van EBS op Voorne-Putten & Rozenburg. De EBS-bussen gaan weer zo veel mogelijk rijden, volgens een maximale dienstregeling die wordt aangevuld met 'maatwerk'. 

De aanpassingen van de dienstregeling passen bij de versoepeling van de maatregelingen tegen Corona die op 1 juni ingaat. Dat betekent dat er meer reizigers van het OV gebruik kunnen maken. Maar ook nu geldt nog: gebruik het OV alleen voor noodzakelijke reizen. Reizigers wordt aangeraden om de spits en drukke tijden of plaatsen zoveel mogelijk te vermijden.

Mondkapje verplicht in OV
 Voor reizigers van 13 jaar en ouder is vanaf juni een mondkapje verplicht in het OV. Je moet daarbij als reiziger zelf zorgen voor een (niet-medisch) mondkapje. Zonder mondkapje riskeer je een boete van €95,-. Vooralsnog kunnen reizigers alleen achterin de bus in- en uitstappen. In de EBS-voertuigen en bij haltes en verkooppunten geven stickers, posters en tv-schermen informatie over alle maatregelen die gelden voor het reizen met het OV.

De belangrijkste veranderingen vanaf 31 mei:
• R-netlijn 84 rijdt in de spits 6 keer per uur. Tussen de spitsperioden 4 keer per uur. • R-netlijn 403 rijdt in de spits 6 keer per uur. Tussen de spitsperioden 4 keer per uur. • R-netlijn 404 rijdt (met lijn 104) op werkdagen in de spitsuren en daartussen 6 keer per uur. • Lijn 103 (strandlijn Rockanje) rijdt nog niet. Deze lijn wordt voornamelijk gebruikt om vanaf de bushalte in Rockanje naar het strand te reizen. Vooral voor recreatief gebruik. Omdat OV voorlopig nog alleen bedoeld is voor noodzakelijke reizen én omdat bij warm weer snel in een situatie ontstaat waarbij er teveel mensen in de bus willen, rijdt deze buslijn nu nog niet. • Extra bussen worden ingezet waar dat nodig is.

Opsomming van de maatregelen in het OV vanaf 1 juni: Mondkapje verplicht in de bus voor reizigers van 13 jaar en ouder. - Houd voldoende afstaand - Achterin instappen - Reis met een geldig vervoerbewijs - Blijf thuis met koorts of klachten - Was je handen regelmatig- nies in je elleboog – geen hand op hand contact.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant