Afbeelding

GGD Rotterdam Rijnmond: ook in deze regio dalende lijn aantal besmettingen

Algemeen 797 keer gelezen

Op woensdag 27 mei zijn er in totaal 15 nieuwe positieve laboratorium-testen gemeld. Dit brengt het totaal aantal positief geteste personen in de regio Rijnmond op 4.340. In onze regio zijn inmiddels helaas in totaal 562 patiënten overleden ten gevolge van het coronavirus.

In Hellevoetsluis zijn tot nu 64 personen positief getest op het coronavirus. In Brielle 32, Westvoorne 25, Nissewaard 174 en op Goeree-Overflakkee 255. De cijfers zijn hier de afgelopen dagen gelijk gebleven.

Het coronavirus heeft Rotterdam en Zuid-Holland relatief zwaar getroffen. Het aantal besmettingen heeft te maken met de combinatie van de afstand tot Brabant (betrokkenheid bij carnaval) en de voorjaarsvakantie die in onze regio later viel dan Noord-Nederland. Hierdoor hadden wintersporters een hoger risico om besmet terug te komen. Daarnaast worden nu steeds meer mensen getest waardoor nieuwe besmettingen geconstateerd worden. Ondanks deze nieuwe besmettingen die vandaag zijn gemeld, is er duidelijk een neergaande lijn te zien, ook in onze regio.

Interpretatie cijfers
Omdat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve laboratoriumtesten en niet iedereen getest wordt, geeft dit geen goed beeld van het verloop van de verspreiding van het coronavirus. Dit heeft te maken met het huidige testbeleid. Bovendien kunnen correcties in de cijfers worden doorgevoerd, omdat de cijfers dagelijks worden gecontroleerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant