Wally Preyll staat samen met de vrienden van Colin voor de flat om hem te feliciteren.
Wally Preyll staat samen met de vrienden van Colin voor de flat om hem te feliciteren.

Jarig in coronatijd; een straat vol voor Colin

Algemeen 3.816 keer gelezen

Hellevoetsluis - "Het was voor mij echt een verrassing dat mijn vrienden dit voor mijn verjaardag hadden geregeld", vertelt Colin de Melker.

Afgelopen donderdag 30 april stonden zijn vrienden namelijk met zo'n dertig man beneden bij zijn flat in de Ravense Hoek om hem te feliciteren met zijn 34e verjaardag. De regen kwam met bakken uit de hemel, handhaving kwam nog even langs om de vriendengroep te waarschuwen om afstand te bewaren toen zij de 1,5 meter polonaise deden, maar dat mocht de pret niet drukken. Colins vrienden kwamen niet alleen, ze hadden de Hellevoetse zanger en entertainer Wally Preyll gevraagd om een paar nummers te zingen. "Ik vier mijn verjaardag altijd met een groot feest en dat kon nu natuurlijk niet vanwege het coronavirus. Om een uur of acht hoorden we ineens wat rumoer buiten en toen stonden ze daar ineens met zijn allen. Echt supertof. Ik ben een sociaal dier, altijd veel vrienden over de vloer, dus ik mis dat nu echt. En dat mijn vrienden dit voor mij hebben georganiseerd in deze tijd dat maakte mijn dag goed!"

Split second
Deze zomer is het 14 jaar geleden dat het noodlot Hellevoeter Colin trof. "Ik ben op het strand bij Havana in Rockanje onder water gedoken en heb een dwarslaesie opgelopen. Ik rende het water in, tot mijn heupen, dacht dat ik wel kon duiken en kwam toen op een zandbank terecht. Ik was gelijk verlamd. Ik was toentertijd student. Na het Helinium ben ik de opleiding marketing bij Hogeschool In-Holland in Rotterdam gaan doen en moest nog een jaar naar school. Ik woonde in Rotterdam en had al een eigen bedrijfje opgericht. In een split second is je leven veranderd. Je kunt niet beschrijven hoe dat is en hoe dat voelt. Na het ongeluk heb ik 1,5 jaar gerevalideerd en daarna ben ik weer bij mijn moeder gaan wonen."

Zorg in coronatijd
"Ik was altijd al ondernemend en positief, en dat ben ik nu nog", vertelt hij. "Ik heb vrienden met een eigen bedrijf waar ik wat klusjes voor doe, onder meer wat grafisch werk. Ook heb ik in januari mijn eerste gastcollege gegeven op een hogeschool daar vertelde ik studenten mijn levensverhaal. Dat vond ik superleuk om te doen en wil ik na de coronacrisis weer oppakken. Ik heb acht mensen voor me werken in de zorg. Daar probeer ik het papierwerk voor te digitaliseren zodat de overdracht makkelijker voor hen wordt. En dan kan ik het ook makkelijker bijhouden en overzien. Ik krijg de zorg namelijk niet via een organisatie, maar regel het zelf met een budget via PGB." Ook heeft Colin de zorg aangepast in de coronatijd. "Het team is nu verkleind van 8 tot 3 zorgmedewerkers. Ik heb twee meiden werken die nergens anders in de zorg werken dan bij mij. Hierdoor wordt de kans op besmetting verkleind. Mijn team is echt top!, " zegt hij tot slot.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant