Afbeelding
Foto: Pixabay

GGD Rijnmond: 60 positief geteste inwoners Hellevoetsluis

Actueel 3.369 keer gelezen

Op maandag 4 mei zijn er in totaal 88 nieuwe positieve laboratoriumtesten voor het coronavirus gemeld van de afgelopen dagen 2, 3 en 4 mei samen. Dit brengt het totaal aantal positief geteste personen in de regio Rotterdam-Rijnmond op 3.814. In onze regio zijn inmiddels helaas in totaal 436 patiënten overleden ten gevolge van het coronavirus.

In Hellevoetsluis zijn tot nu toe 60 personen positief getest op het coronavirus. In Brielle 31, Westvoorne 25, Nissewaard 158 en Goeree-Overflakkee 243.

Actuele cijfers van het RIVM 4 mei 2020

Positief geteste personen 40.770 (+199)
Ziekenhuisopnames 11.037 (+42)
Overleden personen 5.082 (+26)

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

Vandaag zijn er 42 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 26 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Tot nu toe zijn er 40.770 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Het RIVM meldt dagelijks het aantal positief geteste mensen op het coronavirus en het aantal overleden mensen aan de gevolgen van het virus. Het meldt echter niet hoeveel mensen genezen zijn. Iemand die langer 24 uur geen klachten meer heeft wordt als genezen beschouwd. Zij zijn niet verplicht om dit te melden bij RIVM of GGD waardoor het aantal genezen coronapatiënten niet bekend is bij het RIVM.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant