Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Turkse gemeenschap doneert ramadanpakketten aan Voedselbank

Algemeen 1.892 keer gelezen

Hellevoetsluis - In het verleden heeft de Turkse gemeenschap vaker de Voedselbank gesteund met donaties. In het kader van de Ramadan en Corona willen zij laten zien dat we elkaar moeten helpen, juist in deze tijd. Er voor elkaar moeten zijn en aan elkaar moeten denken.

"'Als je weet dat je buren honger hebben en jij gaat met een voldaan gevoel naar bed, dan ben jij niet één van mij. Deel alles ook al is het maar één snee brood of één dadel'" zijn woorden van profeet saw. "Respect tonen voor elkaar en aan elkaar, samen zijn we sterk. Maakt niet uit wie je bent en wat je bent, iedereen is één. Ons doel is delen met elkaar en er zijn voor elkaar dat is wat de Turkse gemeenschap wil uitdragen" vertelt Ummuhan Ozogul-Basin van de Turkse Vrouwencommissie.

De Turkse gemeenschap wilde eigenlijk op 1 mei de 190 pakketten doneren, maar omdat de producten eerder werden aangevoerd/geleverd is er afgesproken om het op 27 april Konings (wonings) dag 27 april op te halen en te doneren.

De afgelopen dagen zijn zij druk in de weer geweest om het allemaal voor elkaar te krijgen. Zoeken naar sponsoren, zoeken naar de juiste producten en om een voedzaam goed gevuld ramadanpakket voor te bereiden. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus was het wel eens moeilijk om zo min mogelijk mensen tegelijk binnen te laten die producten kwamen doneren. Toch is er zoveel mogelijk rekening met elkaar gehouden en afstand van elkaar bewaard. De meeste producten werden door de groothandel op pallets geleverd. Vrijwilligers kwamen helpen met het plakken van de dozen, inpakken en opstapelen. "Als wij de wijk met deze actie wat overlast hebben bezorgd dan was het voor dit goede doel, bedankt voor jullie begrip en tolerantie" geeft Ummuhan aan.

Het pakket is samengesteld door de Turkse gemeenschap en diverse sponsoren zoals: Flexparts B.V., The Stars Services B.V., Akcay Service B.v., Holding de Leeuw B.V., HS Multistaal B.V., OBA opleiding bemiddeling ADV, Akdag infra B.V., Akyil B.V., Ergenc B.V., Kerem Yilmaz, Deniz Cars, Salih Garage, Garant Interim bureau B.V., Simytech B.V., The Crown, Ergenc B.V. Reis B.V., Cig Koftem Antwerpen B.V., Mevlana Bakkerij, M&E Services B.V.

"We gaan proberen om de 190 cliënten van de Voedselbank de laatste week van de Ramadan nog een keer te verblijden met een ramadanfeestpakket. Het is een soort kerstpakket. Ook zijn we in samenwerking met diverse stichtingen bezig om de zorginstellingen te verblijden met verschillende acties. De Turkse dames willen ze graag verblijden met lekkere hapjes. Blijf ons, maar dan wel op 1,5 meter afstand volgen. Wij wensen iedereen een gezonde Coronavirus (Covid 19) vrije toekomst. En natuurlijk willen we ook alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun inzet en bijdragen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant