Afbeelding

Hospice Calando weer open voor bewoners

Actueel 503 keer gelezen

Dirksland - Hospice Calando in Dirksland gaat na een tijdelijke sluiting in verband met het coronavirus weer open en kan vanaf dinsdag 28 april 2020 weer bewoners ontvangen. Hospice Calando heeft tijdens de sluiting verschillende maatregelen getroffen om de zorg voor de bewoners te kunnen borgen.

De zorg in Hospice Calando is bedoeld voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, die veelal in de laatste levensfase verkeren. Opname in het hospice is echter alleen mogelijk bij een negatieve SARS-CoV-19 testuitslag (coronavirus test). Hospice Calando neemt na iedere aanmelding via de website (https://www.calando.nl/aanmelden) contact op om extra vragen te stellen om eventuele COVID-19 gerelateerde problemen uit te sluiten. Er zal ook altijd gevraagd worden om een recente (niet ouder dan 48 uur), corona-negatieve-testuitslag. Indien het niet mogelijk is de testuitslag te delen met het hospice, kunnen zij de bewoner helaas niet opnemen.

Aangepast bezoekersbeleid
Hospice Calando zorgt ervoor dat de bewoner een naar omstandigheden zo aangenaam mogelijk verblijf krijgt, in een omgeving die vertrouwd is en lijkt op de thuissituatie. Familie, vrienden en kennissen hebben daar een belangrijke rol in. Toch ontkomt ook Hospice Calando, in de huidige coronacrisis, niet aan een uiterst strikt bezoekersbeleid, met maximaal 2 vaste bezoekers per dag, die niet tegelijkertijd kunnen komen.

Een hospice voor iedereen
Calando is een algemene instelling, een huis voor iedereen die ongeneeslijk ziek is en bij wie het sterven aanstaande is. Levensbeschouwing of geaardheid spelen geen rol bij het ontvangen van zorg. De persoonlijke betrokkenheid is doorslaggevend. En dat geldt ook voor de betrokkenheid richting familie of andere naasten en bezoekers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant