Door een mooi initiatief kan muziekonderwijs toch doorgaan.
Door een mooi initiatief kan muziekonderwijs toch doorgaan. Archieffoto: PR

De klas is leeg, maar er klinkt nog steeds muziek

Algemeen 871 keer gelezen

Hellevoetsluis - Hellevoetsluis sloot vorig jaar op initiatief van de Stichting Muziek met Klasse(n) het eerste MuziekAkkoord in Zuid Holland Hellevoetsluis loopt voorop in de ontwikkeling naar structureel muziekonderwijs voor alle kinderen op de basisschool.

Een half jaar na de ondertekening van het MuziekAkkoord wordt er muziek gemaakt op de Hendrik Boogaardschool, het Palet, de Bron en de Sterrenwacht. Juf Christine Broersen; "Elke vrijdagochtend verzorgen juf Ynke en juf Romy op de Hendrik Boogaardschool muziekles voor drie groepen. Kinderen zingen, doen aan ritmisch bewegen en viool en keyboard. De kinderen kijken ernaar uit." Nieuwe scholen willen aanhaken en samen met de Bibliotheek Zuid Hollandse Delta wordt gewerkt aan een breder muziekplan. Met de sluiting van de scholen op 16 maart werd het erg stil in Hellevoetsluis en heel Nederland. Een moeilijke tijd voor kinderen, ouders en docenten.

Gelukkig is de kracht van muziek groot. Voor de kinderen thuis geeft muziek plezier en biedt troost. Het Youtube kanaal van Stichting Muziek met Klasse(n) is nu open voor de kinderen, ouders en basisschooldocenten van Hellevoetsluis. Hier vind je leuke muzieklessen. Romy de Winter en Ynke van der Wagt nemen je zingend mee op Safari, Richard Heijerman leert je met potten en pannen ritmes klappen en drummen en Evelijn Makkus geeft vrolijke en creatieve muzieklessen.

Juf Christine: "Gelukkig heeft Muziek met Klasse(n) een geweldige oplossing bedacht: Elke week sturen de juf Romy en Ynke een muziekles op. De kinderen zien de juffen zingen en spelen. Dat brengt hen dichterbij. De kinderen zijn blij met de lessen en de opdrachten. Ook ouders reageren vol lof." Leerling Ecrin: . Ik vind het jammer dat we nu niet op instrumenten kunnen spelen, maar het is nog steeds leuk, want we krijgen filmpjes en er zitten leuke opdrachten bij." Ook Maudy uit groep 6 is blij met de muzieklessen: "Ik vind het leuk dat we muziekles krijgen, omdat het supercreatief is en gezellig. Ook voor thuis hebben de juffen het leuk gedaan, ik zou persoonlijk meer van die lessen in de week willen." Luciana groep 7b ik mis de lessen van juf Ynke en Romy heeeeeeeel erg. Mijn moeder is niet zo goed in muziekles geven... Naast de lessen van Muziek met Klasse(n) zijn er de initiatieven van de MuziekAkkoord partners Zangexpress en Meer Muziek in de Klas: Zangexpress heeft de website" Zangexpress voor iedereen" online met hun liedjes en lessen. Ook is er de "Thuis Muziek Maak Challenge". Méér Muziek in de Klas verzorgt de muzieklessen op de website Thuis naar School.

Muziek met Klasse(n)https://www.muziekmetklassen.nl/home/

Zangexpress https://www.zangexpress.nl/vooriedereen

Méér Muziek in de Klas http://www.thuisnaarschool.nl

De foto bij dit artikel is een archieffoto. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant