Afbeelding
Foto: PR

Nationale Toost op Koningsdag

Actueel 521 keer gelezen

Op wat voorlopig misschien wel de meest bijzondere Koningsdag zal worden, wordt einde middag om 16.00 uur de Nationale Toost uitgebracht. Door iedereen en voor iedereen.

In huis, op de gang of op de overloop, op het balkon of je dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas! Een toost op de gezondheid van heel Nederland, een toost op verbondenheid én tegen eenzaamheid. Kortom:

Een Nationale Toost… op het leven!

In deze crisistijd, waar het nieuws wordt beheerst door berichten over virusbesmettingen en erger, is het belangrijk vooral positieve elementen te benoemen en mooie momenten te creëren. Vanuit die gedachte is de Nationale Toost ontstaan. Immers, je brengt een toost uit op elkaars gezondheid! We toosten op het leven. Een wens én gedachte die – laten we eerlijk zijn – op dit moment geen kwaad kan.

De initiatiefnemers benaderen intussen zo veel mogelijk mediabedrijven in Nederland én adverteerders om een bijdrage te leveren aan de Nationale Toost. De opbrengst van de actie komt namelijk volledig ten goede aan het Hulpfonds voor acute Coronahulp van het Oranje Fonds. Het coronavirus heeft verregaande gevolgen voor ons gehele Koninkrijk en het Oranje Fonds is er bij uitstek op gericht organisaties te ondersteunen bij het zorgen voor ontmoeting en verbinding tussen mensen. Daarom stelt het fonds extra middelen beschikbaar om onder meer het 'eenzaamheidsvirus' effectief te bestrijden.

Op de website www.nationaletoost.nl kan iedereen alle informatie met betrekking tot de Nationale Toost vinden, de miniposter printen voor op hun raam - om te laten zien dat ze natúúrlijk meedoen. Ook zijn er fraaie gifjes die kunnen worden gekoppeld aan de handtekening onder mail: Natúúrlijk doe ik mee! Ook tal van Bekende en anderszins Leuke en Lieve Nederlanders sturen filmpjes in om te laten zien dat ook zij allemaal meedoen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant