Veel mensen meldden zich de afgelopen tijd spontaan aan om te komen helpen bij de Voedselbank.
Veel mensen meldden zich de afgelopen tijd spontaan aan om te komen helpen bij de Voedselbank.

De Voedselbank heeft ons nodig!

Algemeen 611 keer gelezen

Hellevoetsluis - Als we Angelique Gutteling aan de telefoon krijgen klinkt ze uitgelaten. Het is precies haar verjaardag dus uw krant is precies op tijd om haar te feliciteren.

Maar eigenlijk zochten we contact om een andere reden: Angelique heeft zich aangemeld als vrijwilliger bij de Voedselbank. "Normaal ben ik druk in mijn eigen praktijk (red. De Vlinder Cursuscentrum), maar die werkzaamheden liggen onder de huidige omstandigheden stil. Ik help graag mensen en probeer ook altijd een luisterend oor te bieden en ik doe graag iets voor mensen die het minder hebben, dus hulp aanbieden bij de voedselbank past zeker bij mij." Bij de Voedselbank werken normaliter veel oudere vrijwilligers die nu vanwege het coronavirus zoveel mogelijk thuis moeten blijven.

Op de vraag of Angelique al heeft geholpen geeft ze aan dat haar eerste dag er al op zit. "Ik heb jl. vrijdag geholpen om de boodschappen van grotere volumes te verdelen naar handzame verpakkingen. Zo heb ik onder andere zakjes met krenten gemaakt en de aardappelen in zakken van 5 kilo gedaan."

Het is Angelique opgevallen hoe professioneel het er bij de Voedselbank aan toe gaat. "Echt petje af hoor, je hebt met best veel hygiëne en de voedselveiligheid te maken en je merkt aan alles dat je met een ingespeeld team samenwerkt."

Daphne Voogt – de Vos heeft zichzelf ook als nieuwe vrijwilliger aangeboden bij de Voedselbank. "Ik vind het de normaalste zaak van de wereld dat je in deze tijd andere mensen helpt. Als ik eerlijk ben, deed ik hiervoor nooit vrijwilligerswerk, maar nu is alles anders." We vragen wat voor werk Daphne normaliter doet. "Ik ben brug operator bij de RWS en ik werk twintig uur per week. Zodra mijn wisselende diensten het toestaan probeer ik mee te helpen bij de mensen van de Voedselbank. Ik heb gezegd dat ze me altijd kunnen bellen."

Ook Daphne heeft afgelopen vrijdag haar eerste uren gemaakt bij de Voedselbank. "Zakken van 25 kilo aardappelen worden aangevoerd en deze verdelen we dan naar pakketten voor een gezin, Daarnaast was er gelukkig vrijdag veel groenten en fruit en ook dat hebben we netjes in porties verdeeld." Aan het eind van het gesprek vragen we Daphne hoe ze de eerste dag heeft ervaren? "Nou, ik voelde me nuttig en het was ook nog eens gezellig. Dus ik denk dat ik dit vrijwilligerswerk blijf doen."

In Hellevoetsluis zijn dit jaar 166 huishoudens afhankelijk van de voedselbank. Dit zijn 498 mensen waarvan 230 kinderen onder de 18 jaar en 45 jongeren boven de 18 jaar. Er worden gericht acties gevoerd om de mensen die nu onder de radar blijven te bereiken. Dit heeft tot gevolg dat het aantal bezoekers van de voedselbank zal stijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant