Afbeelding

Orgelman verrast 92-jarige Siepie bij zorglocatie Herbergier

Algemeen 938 keer gelezen

Hellevoetsluis - Herbergier Hellevoetsluis locatie Dijkweg aan de rand van de Ravense Hoek is een zorglocatie waar mensen met geheugenproblemen zelfstandig kunnen wonen in een sfeervolle zorgboerderij.

Omgeven door een ruime tuin kunnen bewoners ervoor kiezen naar buiten te gaan of binnen mee te doen aan gezamenlijke activiteiten, waarbij zelfredzaamheid altijd voorop staat. Onder normale omstandigheden is bezoek is altijd welkom. Door de maatregelen rondom het Covid 19 virus is de zorgboerderij is niet alles meer mogelijk. Buitenactiviteiten kunnen niet meer plaatsvinden. Er kan niet meer gezwommen worden voor de lichaamsbeweging, alles wordt nu binnen georganiseerd en bezoekers kunnen niet meer langskomen. Het personeel, van ruim 35 man bestaande uit medewerkers, stagiaires en vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor hun werk en de bewoners.

Els, leidinggevende en zorgondernemer vertelt: " Toen een van de bewoonsters vorige week 92 jaar oud werd, kon zij geen bezoek ontvangen. Ze had erg uitgekeken haar verjaardag te vieren met haar kinderen. En ook Louis, een van de andere bewoners vierde zijn verjaardag. Dus werd er een manier gevonden om hun verjaardag uitgebreid te vieren en tegelijkertijd alle bewoners wat vertier te brengen. De medewerkers van de Herbergier regelde een orgelman die voor de jarigen en de andere bewoners nostalgische herkenbare liedjes speelde, waarop werd gedanst, gezongen en mee geklapt. De kinderen van Siepie stonden buiten met taart, stapels kaarten en op tv verscheen een persoonlijke film van de kinderen. We maken veel gebruik van beeldbellen."

Siepie zelf reageerde met een grote glimlach en door een tekening met haar leeftijd voor het raam te houden zocht zij vanuit haar woonkamer het contact. Een van de zorgmedewerkers bracht haar namens haar dochter een prachtige bos witte en rode rozen. Het team van de Herbergier en de jarige Siepie kregen er nieuwe energie van om door te gaan in deze periode die om nogal wat aanpassingen vraagt. "Alle medewerkers zijn zich er erg bewust dat op het moment dat zij de Herbergier binnenstappen, zij ook een risico met zich mee brengen. Het sociale leven van alle medewerkers staat daardoor al een paar weken op nul. Het was erg wennen aan alle maatregelen en het kostte in het begin moeite om het dagelijkse leven van de bewoners aan te moeten passen. Maar om narigheid te voorkomen doen we er alles aan. In de Herbergier maken we het gezellig als altijd. Contact met de familie gaat via de telefoon of beeldbellen. We houden rekening met wat het meest aansluit bij de bewoner. Post ontvangen vindt iedereen fijn. Samen boodschappen doen zit er niet meer in. De bakker, de groenteman, de bloemist en de slager komen nu bezorgen."

Wilt u de bewoners van de Hergerbier een hart onder de riem steken? Bezorg ( in de brievenbus aan de weg ) of stuur dan een kaartje.

Bewoners Herbergier Hellevoetsluis, Dijkweg 7b,  3223 LD Hellevoetsluis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant