Afbeelding
Foto: Pixabay

Pannenkoeken voor de Grootenhoek

Actueel 414 keer gelezen

Hellevoetsluis - De dames van soroptimistclub Voorne-Putten en Rozenburg komen al bijna 30 jaar in actie voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes. Maar ook in bizarre tijden als deze COVID 19 pandemie willen zij graag wat betekenen voor anderen.

"Ons hart gaat uit naar degenen die in een verzorgingshuis wonen en nu geen bezoek mogen ontvangen. Wij willen hen laten weten dat er wel degelijk aan hun gedacht wordt. Een actie bedenken bleek eenvoudig. Via de app besloten we dat we, ieder in zijn eigen huis, pannenkoeken zouden gaan bakken. Een iemand zou de pannenkoeken ophalen en afleveren, zodat het intermenselijk contact tot een minimum beperkt zou worden. De medewerkers in de Grootenhoek waren gelijk enthousiast, toen we ze aanboden om pannenkoeken te bakken voor de bewoners. In een opwelling zegden we toe om alle bewoners te gaan voorzien op zondagmiddag. Dat betekende 250 pannenkoeken!",  vertelt Jeanne Ouwerkerk. 

Gelukkig bleken veel leden bereid om te helpen met deze actie. Ook de jaarpresidente van Soroptimistclub Voorne-Putten en Rozenburg, Veronique Stern, die nog nooit een pannenkoek had gebakken in haar leven meldde zich aan om te bakken, onder het mom van 'ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik dat kan'. Want 250 pannenkoeken is echt best wel veel. Dat zijn namelijk 15 pakken pannenkoekmix, 40 eieren, en 12 liter melk. Rond vijf uur leverden de dames de pannenkoeken af. "De dank namens de bewoners en verzorgenden van de Grootenhoek was hartverwarmend."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant