Afbeelding
Foto: Pixabay

GGD Rijnmond: 257 nieuwe positief geteste mensen in regio

Actueel 3.048 keer gelezen

Vandaag (2 april) zijn bij de GGD Rotterdam-Rijnmond 257 nieuwe positieve laboratoriumtesten gemeld. Dit brengt het totaal aantal positief geteste personen in de regio Rotterdam-Rijnmond op 1180. In onze regio zijn helaas in totaal 50 patiënten overleden waarvan bij de GGD bekend was dat zij besmet waren met het coronavirus.

In Hellevoetsluis zijn nu 23 personen positief geteste mensen. Brielle 18, Westvoorne 16, Nissewaard 54 en Goeree- Overflakkee 149.

De stijging in de regio van vandaag is als volgt te verklaren:
In de afgelopen periode zijn er meer testen gedaan. In de regio Rijnmond biedt STAR MDL laagdrempelig testen van zorgmedewerkers aan, ook andere laboratoria testen laagdrempelig. Daarnaast meldt de GGD vanaf vandaag - net als het RIVM - direct het aantal positieve testen. Eerder deed de GGD Rotterdam-Rijnmond melding op het moment dat het contactonderzoek was afgerond. Hierdoor ontstond een verschil tussen die cijfers en die van het RIVM.

Omdat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve laboratoriumtesten en niet iedereen getest wordt, geeft dit geen goed beeld van het verloop van de verspreiding van het coronavirus. Dit heeft te maken met het huidige testbeleid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant