Afbeelding
Foto: Pixabay

GGD Rijnmond meldt 20 positief geteste inwoners Hellevoetsluis

Actueel 3.490 keer gelezen

Regio - Vandaag (1 april) zijn 118 nieuwe positieve laboratoriumtesten gemeld. Dit brengt het totaal aantal positief geteste personen in de regio Rotterdam-Rijnmond op 923. In onze regio zijn helaas in totaal 42 patiënten overleden waarvan bekend is dat zij besmet waren met het coronavirus.

In Hellevoetsluis zijn 20 inwoners positief getest op het virus. In Brielle 11, Westvoorne 12, Nissewaard 47 en Goeree-Overflakkee 118.  Omdat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve testen en niet iedereen getest wordt, geeft dit geen goed beeld van het verloop van de verspreiding van het nieuwe coronavirus. 

Het RIVM meldt via de coronakaart alleen nog het aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners en niet meer het aantal positief geteste personen. Vandaag zijn  447 patiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Er zijn 134 personen als overleden gemeld. Deze ziekenhuisopnames en sterfgevallen hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd.  Tot nu toe zijn er twee sterfgevallen gemeld van personen jonger dan 50 jaar, beide met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen. 

Het totaal aantal positief geteste patiënten in Nederland op 1 april: 13.614 (+1.019). Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.159 (+447) Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.173 (+134)

De aantallen gemelde ziekenhuisopnames en meldingen van overlijden zijn vandaag lager dan gisteren. Het is belangrijk om te weten dat het aantal meldingen per dag niet het werkelijke aantal sterfgevallen of ziekenhuisopnames van de afgelopen dag is. Dit komt omdat er een vertraging zit tussen het moment van overlijden en ziekenhuisopname en de rapportage hiervan aan de GGD'en.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant