Afbeelding
Foto: Pixabay

Maatregelen kabinet verlengd tot 28 april

Actueel 559 keer gelezen

Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat heeft  premier Rutte vanavond gezegd tijdens een persconferentie.

Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april.  Omdat 28 april midden in de meivakantie valt gaan leerlingen, mits de maatregelen tegen die tijd niet verlengd worden, op zijn vroegst in de week van 4  mei weer naar school. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.

Iedereen blijft zoveel mogelijk thuiswerken. En de maatregel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en zoveel mogelijk thuis te blijven, blijft van kracht.  

Rutte: "We willen dat zo min mogelijk mensen door het land gaan reizen. Na 28 april gaan we echt nog niet helemaal terug naar de oude situatie. Dus ga geen plannen maken voor de meivakantie. Vakantieparken en campings gaan niet verplicht dicht. Gezamenlijke wc- en douchegebouwen op campings worden wel gesloten. We realiseren ons dat we veel van mensen vragen, maar het is echt nodig. Nederland is er nog lang niet, wel is de goede weg ingeslagen. Het aantal zieken neemt nog steeds toe, maar dit gaat niet meer zo snel als enkele weken geleden, voordat er maatregelen werden afgekondigd. Wie op dit moment besmet is met het virus, geeft dat gemiddeld gezien aan minder mensen door dan zonder maatregelen het geval zou zijn."

Uiterlijk 21 april zal het  kabinet opnieuw een besluit over verlenging van de maatregelen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant