De maatregelen tegen het Coronavirus veroorzaken een sterke omzetdaling voor winkeliers in het algemeen en voor horecaondernemers in het bijzonder.
De maatregelen tegen het Coronavirus veroorzaken een sterke omzetdaling voor winkeliers in het algemeen en voor horecaondernemers in het bijzonder.

Afspraken over terrassen in winkelcentrum De Struytse Hoeck

Algemeen 3.540 keer gelezen

Hellevoetsluis – Ondernemers en vastgoedondernemers van winkelcentrum De Struytse Hoeck hebben met de gemeente afspraken gemaakt over regels voor terrassen in de publieksruimte van het winkelcentrum.

Door René van Loon

De grootschalige renovatie van het winkelcentrum is in volle gang en alle betrokken partijen willen investeren om winkelfunctie en verblijfskwaliteit te verbeteren. Hierbij richt het winkelcentrum zich op de inwoners van Voorne-Putten, Goeree Overflakkee en de toeristensector. Zeker na voltooiing van de renovatiewerkzaamheden streven ondernemers naar een inrichting en uitstraling die aangenaam genoeg zijn om er een middag of meer door te brengen. Naast de modernisering van gevels, bestrating en nieuwe kademuur aan de buitenzijde van het winkelcentrum, is het ook van belang heldere afspraken te maken over het gebruik van de publieksruimte. Het gaat hier onder andere om reclame aan gevels, uitstallingen in de publieke ruimte en afspraken over de plaatsing en inrichting van terrassen.

Gevel- en eilandterrassen
Terrassen zijn er in twee vormen: gevel- en eilandterrassen. De afspraken maken het horecaondernemers mogelijk om terrassen van beide vormen te houden, bijvoorbeeld op de zogenaamde "Plaat" van het winkelcentrum. De Plaat is het plein vanaf het overdekte winkelgedeelte richting de vestiging van Multivlaai. Terrassen verhogen de sfeer, zijn een ontmoetingsplaats voor bezoekers en bewoners en hebben een economische functie omdat zij bijdragen aan de inkomsten van horecaondernemers. De regels die zijn opgesteld zijn in detail uitgewerkt. Zo zijn er afspraken gemaakt dat hoogwaardig terrasmeubilair wordt gebruikt die passend is voor de buitenruimte, met bijpassende parasols. Parasols moeten een minimale doorgangshoogte hebben van 2.30 meter boven de bestrating. Bij evenementen moet de terrasinrichting geheel worden verwijderd. Ook mag er geen muziek ten gehore worden gebracht en is het verboden open vuur te hebben. Van het terras mag na sluitingstijd van de horecagelegenheid geen gebruik meer worden gemaakt.

Goed dat er regels zijn opgesteld
Franchisenemer en eigenaar van Multivlaai Dick Quint: "Multivlaai is een van de drie horecaondernemers met een terras op het plein van Struytse Hoeck. Samen met Café De Meiden en Chinees Indisch Restaurant Ocean hebben wij een aantal tafels en stoelen, zowel op het plein als tegen de winkelpui. Ik zou er wel meer willen, maar ik loop aan tegen ruimtegebrek, omdat de opgang naar het andere gedeelte van het winkelcentrum vrij moet worden gehouden voor het winkelend publiek. Goed dat er terrasregels zijn opgesteld en het is positief dat de gemeente investeert in de kwaliteit van het gebied rond de winkels".

"We zitten nu in moeilijke tijden", zegt Dick Quint, "maar we hopen allemaal dat dit binnen afzienbare tijd voorbij is en we weer normaal en met trots onze klanten en gasten kunnen ontvangen in een mooie en gerenoveerde omgeving".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant