Hier wordt een nieuw kleinschalig verpleeghuis gebouwd.
Hier wordt een nieuw kleinschalig verpleeghuis gebouwd. Foto: Wil van Balen

Bouw kleinschalig verpleeghuis Mauritsplaats gestart

Algemeen 1.703 keer gelezen

Hellevoetsluis - De gemeente Hellevoetsluis verkoopt de locatie Mauritsplaats 2-4. De zorgonderneming Dagelijks Leven gaat hier een verpleeghuis bouwen, voor ongeveer twintig bewoners die kampen met dementie.

De gemeente Hellevoetsluis vindt het initiatief voor zo'n voorziening belangrijk voor Hellevoetsluis. Het helpt inwoners om zo lang mogelijk zo dicht mogelijk bij hun eigen sociale omgeving te blijven. En een dergelijke voorziening is in Hellevoetsluis nog niet aanwezig. De werkzaamheden starten al deze maand. Eind dit jaar zou de locatie dan kunnen openen.

Kleinschalige verpleeghuizen
Dagelijks Leven verzorgt op een aantal plekken in het land kleinschalige verpleeghuizen. Ook in Hellevoetsluis wordt dit een plek waar mensen met geheugenproblemen in een voor hen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen, dichtbij hun dierbaren. Mensen die niet meer thuis kunnen wonen, kunnen hier 24 uur per dag en 7 dagen per week begeleiding, verzorging en verpleging krijgen. De locatie aan de Mauritsplaats heeft ruimte voor twintig mensen, die ieder hun eigen woonruimte hebben.

Logeerstudio
Ook is er een logeerstudio voor crisisopvang, logeeropvang of respijtzorg. Daarnaast zijn er twee ruime gezamenlijke woonkamers, een ruimte voor dagbesteding en een professionele keuken waar iedere dag vers gekookt wordt. Ook wordt een tuin aangelegd, met een afscheiding, zodat bewoners niet zonder begeleiding het terrein kunnen verlaten.

Werkgelegenheid
De voorziening is een belangrijke aanvulling op het zorgaanbod in onze stad en zorgt ook weer voor werkgelegenheid. Een vast team van ongeveer 25 medewerkers wordt namelijk zoveel mogelijk lokaal geworven. Het idee is dat medewerkers die zelf in Hellevoetsluis of de directe omgeving wonen zich goed kunnen verplaatsen in de belevingswereld van de bewoners. En zo worden gesprekken tussen bewoners en medewerker over herinneringen nog waardevoller en gerichter.

Dichtbij huis
Wethouder Peter Schop: "We wilden de locatie aan de Mauritsplaats al langer verkopen. We zijn blij dat er zo'n mooi plan voor deze plek is gekomen, waardoor vooral ouderen met dementie dichtbij huis kunnen blijven wonen. Dat is fijn voor die mensen en voor hun families. En het is natuurlijk positief dat het ook zorgt voor werkgelegenheid. Dit soort plekken wordt steeds belangrijker, met een vergrijzende bevolking. Het zou mooi zijn als er in de toekomst meer initiatieven bij komen in Hellevoetsluis."

Het kleinschalige woonproject Dagelijks Leven zal gebouwd worden waar voorheen peuterspeelzaal het Peuternest en ook Kinderopvang Tweetie was gevestigd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant