Afbeelding
Foto: Wil van Balen

EBS rijdt vanaf 26 maart een verder aangepaste dienstregeling

Actueel 691 keer gelezen

Door de verscherpte maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, in combinatie met stijgende ziekmeldingen onder OV-medewerkers, moet EBS opnieuw haar dienstregeling aanpassen.

De aangepaste dienstregeling gaat in op donderdag 26 maart en is gebaseerd op de 'zondagdienstregeling plus'. Dit betekent een dienstregeling conform de zondagsregeling. Om tegemoet te komen aan reizigers die op tijd op hun werk moeten zijn, begint deze dienstregeling wel eerder dan een normale zondagdienst. Er zijn daarnaast extra ritten in de spits. Daarmee wordt rekening gehouden met de richtlijnen die vereisen dat ook in het openbaar vervoer een onderlinge afstand tussen reizigers gehandhaafd wordt. Hierdoor kunnen er per rit minder reizigers in een bus worden vervoerd.

De belangrijkste wijzigingen:

R-net
R-net-lijn 403 rijdt elk kwartier in de spits en daarbuiten elk half uur.
R-net-lijn 404 rijdt elk kwartier in de spits en daarbuiten drie keer per uur.

Streeklijnen
Lijn 105 rijdt tussen Rozenburg en Spijkenisse elk kwartier in de spits en buiten de spits elk half uur. Tussen Rozenburg en Hellevoetsluis rijdt de bus 1 keer per uur. In Hellevoetsluis is de buslijn ingekort tot halte Winkelcentrum.

Lijn 106 rijdt 1 keer per uur.

Lijn 102 rijdt niet. Reizigers kunnen gebruikmaken van lijn 106 en/of lijn 404.

Lijn 205 rijdt zoals normaal. Alleen de rit die rond 18.00 uur vertrekt vanaf de Botlek vervalt. De tijden zijn soms met enkele minuten verschoven.

Alles wat met 8-persoonsbusjes gereden wordt, vervalt omdat binnen deze vorm van vervoer het handhaven van 1,5 m onderlinge afstand praktisch onmogelijk is. Dat betekent dat Maasvlaktelijn 203 en belbussen 103 en 107 tot nader order niet kunnen rijden.

Stadsnet Spijkenisse

Lijn 84 rijdt in de spits elk kwartier. Daarbuiten rijdt lijn 84 elk half uur.

Lijn 87 rijdt elk half uur.

Lijn 81 en lijn 85 rijden niet in het weekend. Doordeweeks rijden deze lijnen tussen 7.00 en 10.00 uur en tussen 14.00 en 18.00 uur.

De Buurtbussen in Voorne Putten en Rozenburg

De buurtbussen rijden vanaf dinsdag 17 maart tot nader order niet.

Meer zwartrijders
EBS merkt dat veel reizigers verzuimen om in- en uit te checken in de bus en op die manier zwartreizen. Hierdoor mist de vervoerder inkomsten, boven op de inkomstenderving door de daling van het aantal reizigers. EBS doet dan ook, samen met de andere openbaarvervoerbedrijven, een dringend beroep op de reizigers: Betaal voor je reis!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant