Fortresse Holland- Marinekwartier Hellevoetsluis van start
Fortresse Holland- Marinekwartier Hellevoetsluis van start

Samenwerking musea in Fortresse Holland

Algemeen 486 keer gelezen

Hellevoetsluis - Onze stad is rijk aan publieksactiviteiten die inspelen op het roemruchte maritieme verleden van Hellevoetsluis en de aanwezigheid van de unieke vesting.

Het verhaal van Hellevoetsluis als maritieme vestingstad en al haar activiteiten worden naast het maritieme 19de -eeuwse verhaal van het Marinekwartier breder en onder de naam overkoepelende naam Fortresse Holland- Hellevoetsluis uitgedragen. Het begrip fortresse werd in de 18e en 19e eeuw gebruikt als aanduiding voor vestingsteden. Fortresse Holland staat voor de grote betekenis die Hellevoetsluis als marine- en vestingstad voor ons land eeuwenlang heeft vervuld.

Niet alleen Droogdok Jan Blanken en Ramtorenschip Buffel, maar ook de andere museumschepen (AMS Bernisse en Lichtschip 12 Noord Hinder), kazerne Haerlem, de Vuurtoren en stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis worden (in een latere fase) in de plannen meegenomen. De Vesting van Hellevoetsluis zal worden verdeeld in drie fictieve sectoren. Naast het Marine Kwartier worden ook activiteiten bij het Militair Kwartier (o.a. de Verdedigingswerken, vuurtoren en Molen de Hoop) en het Kwartier van Plezier (de restaurants, kroegjes en georganiseerde evenementen) onder de aandacht gebracht. Volg Fortresse Holland- Marinekwartier Hellevoetsluis op social media voor het laatste nieuws!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant