Het Jep! team Joyce, Sylvia, Renee, Kim, Mariska en Patricia”(Foto Joyce Walters)
Het Jep! team Joyce, Sylvia, Renee, Kim, Mariska en Patricia”(Foto Joyce Walters) Foto: Joyce Walters

Geen Jep! voorjaarsbeurs

Algemeen 545 keer gelezen

Hellevoetsluis - Ondanks grote inspanningen van de organisatoren van de kinderkleding- en speelgoedbeurs is in verband met de huidige situatie en richtlijnen rondom het Coronavirus de voorjaarseditie van de Jep! beurs afgelast.

Joyce Walters zegt hierover: "We kunnen en willen niet anders dan de richtlijnen volgen die het RIVM stelt. Omdat we bij aanvang van de beurs eigenlijk altijd wel meer dan 100 bezoekers hebben, kunnen we de beurs dan ook niet door laten gaan. Als we een mogelijkheid zien om de beurs op een later tijdstip toch plaats te laten vinden (en dan bedoel ik nog voor de zomer begint), dan zullen wij betrokken partijen daar eerst over spreken en dan besluiten of het haalbaar is. Zo niet, dan zullen we moeten wachten tot in het najaar en dan organiseren we logischerwijs de najaarsbeurs als eerste."

Op Facebook brengt de organisatie het volgende bericht naar buiten: "Het besluit is genomen dat de Jep! Beurs van 4 april a.s. niet door gaat. In navolging op de aangekondigde maatregelen door de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus heeft de organisatie hiertoe besloten. We houden alle berichtgevingen in de gaten en laten jullie weten of de beurs op een later tijdstip gaat plaatsvinden. Het is bijzonder jammer dat we de beurs moeten annuleren, maar de afgegeven adviezen zijn helder. Wij willen als Jep! beurs onze bijdrage leveren om verspreiding van het coronavirus te beperken.

De vrijwilligers en deelnemers zijn door de organisatie op de hoogte gesteld. De Jep beurs vindt twee keer per jaar plaats. In het voorjaar en in het najaar. De beurs is gratis te bezoeken en overzichtelijk ingericht. De kleding wordt zorgvuldig gecontroleerd op kwaliteit en gesorteerd op maat en geslacht. De prijzen zijn vriendelijk voor de bezoekers en er is een ruim aanbod aan speelgoed. Het bijzondere van de beurs is dat zij een deel van de opbrengst in cheques uitkeren aan goede doelen in de regio. Tot nu toe zijn zij de afgelopen jaren in staat geweest ruim 31 goede doelen een financieel steuntje in de rug te geven. Waarbij er elke keer opnieuw gekeken wordt hoe kinderen daardoor geholpen kunnen worden. De Jep beurs is sinds 2013 een vast gegeven in Hellevoetsluis. In 2014 nam het huidige team de organisatie over. "We hebben toen met een aantal moeders de taken verdeeld en hebben daarbij ook besloten dat we allemaal erg blij worden van het steunen van goede doelen. De cheques zijn toen in het leven geroepen." Vorig najaar werden na de beurs van 5 oktober drie cheques uitgedeeld. Stichting Hartendekens, Stichting Hartveilig en Moeders van Oostvoorne waren blij verrast. Na de beurs wordt in overleg met de verkopers ook nog een deel van de kleding en speelgoed doorgegeven aan Stichting Minima, zodat er altijd een bestemming is en er mensen geholpen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant