Afbeelding
Archieffoto: Wil van Balen

Nationaal Comité 4 en 5 mei bezint zich

Actueel 966 keer gelezen

Eind augustus van het vorige jaar is het jubileumjaar '75 jaar Vrijheid' van start gegaan. Een jaar van herdenkingen en vieringen in het hele land. Ook op Voorne-Putten zou dit jaar de bevrijding groots worden herdacht en onze vrijheid worden gevierd.

Door het Corona virus zijn de meeste activiteiten on hold gezet. Op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei is te lezen: "Voor de Nationale Herdenking en de Nationale Viering van de Bevrijding op 4 en 5 mei wordt een vorm ontwikkeld die past bij de uitzonderlijke omstandigheden waarin wij ons nu bevinden. In overleg met lokale en regionale organisatoren, overheden, media en de Bevrijdingsfestivals, stelt het Nationaal Comité 4 en 5 mei de komende weken een passend programma op."

En verder: "Nederlanders voelen zich juist op 4 en 5 mei sterk met elkaar verbonden. Juist die behoefte aan gezamenlijkheid wordt in deze moeilijke periode sterk in onze samenleving gevoeld. Dat is voor ons het voornaamste uitgangspunt bij de vormgeving van deze twee voor iedereen zo belangrijke dagen. Wij overleggen met alle betrokkenen over een mooie en eigentijdse manier om 4 en 5 mei vorm en inhoud te geven. De richtlijnen van de overheid met betrekking tot volksgezondheid zijn daarbij leidend."

Heeft u of uw organisatie een vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op via info@4en5mei.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant