Afbeelding
Wil van Balen

EBS rijdt vanaf 19 maart een aangepaste dienstregeling

Actueel 348 keer gelezen

Door het stijgend aantal ziektemeldingen onder OV-personeel, in combinatie met het drastisch verminderd aantal reizigers, zullen de dienstregelingen van de meeste OV-bedrijven de komende periode aangepast worden.

Ook EBS past de dienstregeling aan en wel vanaf 19 maart
De aangepaste dienstregeling komt overeen met de dienstregeling tijdens de vakantieperiodes. Reizigers moeten vanaf donderdag rekening houden met gewijzigde vertrektijden en lagere frequenties!

Onderstaand een overzicht van de grootste wijzigingen
De dienstregeling van lijn 81, 84, 403 en 404 is aangepast op werkdagen. Alle overige lijnen rijden hetzelfde. Vanaf donderdag gelden de volgende frequenties op de eerder genoemde lijnen:
- Lijn 81 rijdt 3 keer per uur en in de ochtendspits 4 keer per uur.
- Lijn 84 rijdt in de spits 6 keer per uur en in het dal 4 keer per uur.
- Lijn 403 rijdt in de spits 6 keer per uur en in het dal 4 keer per uur.
- Lijn 404 rijdt (in combinatie met lijn 104) in de spits 6 keer per uur en in het dal 4 keer per uur.
Doordat het aantal reizigers veel beperkter is dan normaal, zullen de bussen ook in de vakantiedienstregeling rustig zijn.

Aangepaste openingstijden Klantenservice
Vanaf 18 maart zal ook de klantenservice aangepaste openingstijden hebben.
Maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur en in het weekend gesloten.

De Buurtbussen in Voorne Putten en Rozenburg
In verband met de Corona-epidemie rijden de Buurtbussen vanaf dinsdag 17 maart tot en met in elk geval 6 april niet meer.

Naast wijzigingen in de dienstregeling neemt EBS ook een aantal andere maatregelen om besmetting met Corona te voorkomen.

Niet meer voor instappen
EBS vraagt de reizigers om tot nader order niet meer voor in de bus te stappen. 'Stap in bij de volgende deur en check daar in. Dat vermindert het aantal contactmomenten tussen chauffeur en passagiers'.
Betaal met OV-chipkaart, bankpas/PIN
• Tijdens controlerondes vragen controleurs aan reizigers om zelf de OV-chipkaart voor de kaartlezer te houden. Zo hoeven de medewerkers voor het controleren van de tickets in de bus geen tickets en telefoons van de reizigers meer aan te nemen.
• Reizigers blijven zelf verantwoordelijk voor het in- en uitchecken tijdens de reis.

Cruciaal
Het OV is aangemerkt als cruciale beroepsgroep. OV-bedrijven voelen de verantwoordelijkheid om reizigers die ook in cruciale beroepsgroepen werken naar hun bestemmingen te blijven brengen. Omdat de regering opgeroepen heeft om thuis te werken en veel onderwijsinstellingen gesloten zijn, was het de afgelopen dagen extreem rustig in het openbaar vervoer. De afgelopen dagen is het totaal aantal reizigers in Nederland gemiddeld met meer dan 50% afgenomen. Tijdens de ochtendspits van 16 maart daalde het aantal reizigers zelfs met zo'n 85%.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant