Dit bedrijfsbezoek was voor de wethouder die ook nog steeds agrariër is een beetje thuiskomen.
Dit bedrijfsbezoek was voor de wethouder die ook nog steeds agrariër is een beetje thuiskomen.

Wethouder Spoon op bezoek bij loonbedrijf Nobel

Algemeen 1.641 keer gelezen

Hellevoetsluis - Onlangs was wethouder Aart Jan Spoon (Economische Zaken) op bedrijfsbezoek bij loonbedrijf C.A. Nobel & Zoon. Hij werd enthousiast ontvangen door Henk Nobel.

C.A. Nobel en Zoon is in 1983 opgericht. Henk Nobels vader en moeder kwamen in 1958 aan de Ruigendijk wonen op de boerderij met ongeveer 5 hectare grond. "Ze hadden toen 15 koeien om te melken en een loonspuit-bedrijfje", vertelt Henk Nobel. "In 1980 kwam ik van school en ging samen met mijn vader in het grondverzet, in verband met de ruilverkaveling op het eiland Voorne Putten. In 1991 namen we het loonbedrijf van mijn oom over." Loonbedrijf C.A. Nobel kan ingeschakeld worden voor alle werkzaamheden in de agrarische sector en in het grondverzet. "Je kunt daarbij echt aan van alles denken", aldus Henk Nobel.

"Bijvoorbeeld aan het uitgraven van grond, transport hiervan, levering zand-repak-bestratingsmateriaal etcetera. We zijn vooral actief op Voorne Putten, Maasvlakte Europoort, Hoeksche Waard en op Goeree Overflakkee." Op de vraag welke klus het bedrijf het meest is bijgebleven, is het antwoord niet moeilijk. "Dat was het maken van een natuurvriendelijke geluidswal bij Farm Frites. Maar liefst 40.000 m3 grond hebben we hiervoor verzet en de wal werd 8 meter hoog." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant