Een leuk en leerzaam uitje tijdens de voorjaarsvakantie.
Een leuk en leerzaam uitje tijdens de voorjaarsvakantie. Foto: PR

Nationaal Brandweermuseum in voorjaarsvakantie geopend

Algemeen 521 keer gelezen

Hellevoetsluis - Kom naar het Nationaal Brandweermuseum aan de Industriehaven 8 in Hellevoetsluis. Hier kun je van zaterdag 22 februari t/m zondag 1 maart elke dag terecht om tussen 10:00 en 16:00 uur van alles te weten te komen over de geschiedenis van de brandweer.

In het Nationaal Brandweermuseum is van alles te zien en te doen. Er zijn prachtige rode brandweervoertuigen, brandblusmiddelen en bijzondere handpompen te zien. Ook zijn er allerlei filmpjes te bekijken over bijvoorbeeld een alarmcentrale, de uitvinder van de verbeterde handspuit en nog veel meer. Op een aparte computer kun je je brandweerkennis testen. Voor kinderen en volwassenen is er een gratis speurtocht door het museum en er is een speciale brandweerwagen om, natuurlijk in brandweeroutfit, achter het stuur te kruipen. Een foto is dan zo gemaakt.

Natuurlijk kun je op de benedenverdieping, centraal tussen de voertuigen, ook even genieten van een lekker glaasje limonade of kopje koffie.

Bereikbaarheid
Vanwege onderhoud- en schilderwerkzaamheden aan de buitenkant van het museumgebouw staat het Nationaal Brandweermuseum in de voorjaarsvakantie deels in de steigers, maar is gewoon met de auto, de fiets of te voet te bereiken. Parkeren kan aan de haven of achter het gemeentehuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant