Afbeelding
Foto: WILVANBALEN

Marina Hellevoetsluis stapt opnieuw naar de rechter voor conflict havengelden

Algemeen 712 keer gelezen

Hellevoetsluis - Marina Hellevoetsluis heeft de rechtbank gevraagd een deskundige te benoemen die de geleden schade van het voortslepende conflict met de gemeente en de Vestinghaven in kaart moet gaan brengen.

De jachthaven ligt al jaren overhoop met de gemeente over havengelden. De gemeente heeft jarenlang lagere liggeld tarieven gerekend dan Marina Hellevoetsluis. De gemeente werd hiervoor terecht gewezen door de rechtbank en ACM Autoriteit Consument en Markt het oordeel was dat de gemeente Hellevoetsluis zich schuldig maakte aan oneerlijke concurrentie. De jachthaven van Alex De Boom vindt dat de gemeente hiervoor een bedrag van bijna vier ton zou moeten betalen om het verlies te compenseren. Op 22 januari liet wethouder Spoon tijdens de commissie WWR weten dat de accountant onvoldoende onderbouwing voor de geclaimde schade heeft gevonden en dat het college het daarom onverantwoord om over te gaan tot de betaling van een schadevergoeding, hoe hoog die ook zou zijn, omdat het over gemeenschapsgeld gaat.

Het bestuur van Marina Hellevoetsluis is hierna tot de conclusie gekomen dat de gesprekken met wethouder Aart Jan Spoon en zijn ambtenarenteam tot niets hebben geleid. "Het vertrouwen dat wij in de gemeente gesteld hebben bleek niets waard en dat wordt door ons betreurd. Gezien de slechte financiële positie van de gemeente Hellevoetsluis, lijkt het eerder te gaan om een vertragingstactiek dan een uitgestoken hand. De harde uitspraak van de heer Spoon waarin hij beweert dat 'de schade niet kan worden vastgesteld' wordt door ons ervaren als een dolk in de rug. We hebben dan ook opnieuw besloten tot een gang naar de Rechtbank van Rotterdam. Wij hebben alle vertrouwen in het Nederlandse rechtssysteem, dat ons al drie maal eerder in het gelijk heeft gesteld. Hopelijk zal dan eindelijk duidelijkheid komen in dit inmiddels vijf jaar durende conflict dat door de gemeente met belastinggeld word gefinancierd."

Wethouder Spoon laat in een reactie weten recent kennis genomen van het feit dat Marina De Boom een zaak bij de rechtbank aanhangig heeft gemaakt. "Ik betreur dat De Boom zich hiertoe genoodzaakt ziet." De wethouder laat verder weten dat hij nog steeds open staat voor een gesprek met De Boom. Daarnaast zegt hij: "Vanuit de gemeente is er geen sprake van vertragingstactiek. Er is juist getracht om in goed overleg te onderzoeken of er sprake is van schade en zo ja de hoogte daarvan. Hiertoe is door zowel De Boom als de gemeente een accountant ingeschakeld om hier objectief naar te kijken. Helaas heeft dit nog niet tot een helder resultaat geleid."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant