De Fietsbank is altijd op zoek naar gebruikte fietsen en handige handen om een handje te helpen.
De Fietsbank is altijd op zoek naar gebruikte fietsen en handige handen om een handje te helpen.

Fietsbank Hellevoetsluis deelt 250e fiets uit!

Algemeen 2.364 keer gelezen

Hellevoetsluis - In februari 2018 is de fietsbank in Hellevoetsluis begonnen met het uitdelen van fietsen aan mensen met een zeer laag inkomen. Twee jaar later zijn er al 250 fietsen uitgedeeld.

Dit is alleen mogelijk omdat vele bewoners van Voorne-Putten hun oude of niet meer in gebruik zijnde fietsen ter beschikking hebben gesteld. Ook nu heeft de Fietsbank een flink aantal goede fietsen die zij graag wil uitreiken. Mensen met een minimum aan inkomen kunnen een afspraak maken via 06-20362520. Met het uitdelen van fietsen willen de vrijwilligers van dit mooie initiatief mensen letterlijk en figuurlijk activeren. Mobiliteit, sociale mogelijkheden en welzijn van mensen met een minimum inkomen worden hierdoor vergroot.

De Fietsbank krijgt geen subsidie en beschikt helaas niet over een gezamenlijk werkruimte; de fietsen staan onder een zeil in de privétuinen waar de fietsen ook worden opgeknapt of gerepareerd. "Dit is een onhoudbare situatie. We hopen dat iemand een geschikte ruimte van circa 50m2 met een directe uitgang heeft voor dit initiatief waardoor zij prettiger en efficiënter kunnen werken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant