Het is heet op de schoolpleinen! | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
In Nederland is de gemiddelde temperatuur rondom scholen 31,7 C in de zomermaanden.
In Nederland is de gemiddelde temperatuur rondom scholen 31,7 C in de zomermaanden. (Foto: Pixabay)

Het is heet op de schoolpleinen!

  •   634 keer gelezen

Hellevoetsluis - De schoolpleinen in Hellevoetsluis hebben door de stijgende zomertemperaturen steeds meer warmte te verwerken. Het gaat niet enkel om het schoolplein maar ook om de wegen naar de school toe en de stedelijke dichtheid.

Bomen airco
Kinderen zijn gebaat bij minder warmte op het schoolplein. Van meer groen profiteren ze doordat er schaduw is op hete dagen waardoor het fijn is om buiten te spelen en leren. Bomen zijn net airco's, de schoolomgeving is gezonder want bomen zuiveren de lucht. Kinderen zijn minder ziek, ze presteren beter en concentreren zich beter in een groene omgeving.

B&W ontvangt brief van Stichting Nationale Boomfeestdag
Vorige maand is naar de colleges van B&W van alle Nederlandse gemeenten een brief verstuurd met daarin de oproep om op de Nationale Boomfeestdag bomen op en rond de basisscholen in hun gemeente te planten. Dit jaar is de Boomfeestdag op woensdag 18 maart.

Temperatuur op het schoolplein
De temperaturen op de schoolpleinen zijn te zien op een kaart die te vinden is op https://www.boomfeestdag.nl/activiteiten/boomfeestdag-groenfactor In Hellevoetsluis zijn de volgende temperaturen rondom de scholen gemeten:

Obs 't Schrijverke, 31,65° C, Obs de Wateringe 31,38° C, Hendrik Boogaardschool 31,71° C en CBS de Bron 29,64° C.

In Nederland is de gemiddelde temperatuur rondom scholen 31,7 C. In de provincie Zuid-Holland zijn de uitersten Basisschool Andreashof in Kwintsheul met 21.1°C en de Valentijnschool in Rotterdam met 35.7°C . (De temperatuur is berekend op basis van satellietbeelden die gedurende de zomer zijn ingewonnen. Een satelliet maakt beelden van de warmtestraling die teruggekaatst wordt door daken, wegen en boomkronen. Het is niet de gevoelstemperatuur die we ervaren als we rondlopen maar de (oppervlakte)temperatuur van bijvoorbeeld het wegdek waar je je hand op legt).

Nationale Boomfeestdag 18 maart
Woensdag 18 maart 2020 is de 64ste editie van de Nationale Boomfeestdag. Het thema is 'Bomen geven Energie!'. Er wordt die dag gestreefd naar een Nationaal Boomplantrecord: samen met gemeenten, scholen, bedrijven en particulieren op één dag maar liefst 500.000 bomen planten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>