Lois Benschop is voorleeskampioen van de provincie Zuid-Holland | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Op 27 mei neemt de kampioen uit Zuid-Holland het op tegen de voorleeskampioenen uit de elf overige provincies.
Op 27 mei neemt de kampioen uit Zuid-Holland het op tegen de voorleeskampioenen uit de elf overige provincies. (Foto: Wil van Balen)

Lois Benschop is voorleeskampioen van de provincie Zuid-Holland

  •   398 keer gelezen

Hellevoetsluis - Lois Benschop van RKBS Hendrik Boogaard heeft op woensdag 5 februari 2020 de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

Op woensdag 25 maart aanstaande gaat Lois de provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Cultuurhuis de Nieuwe Veste te Hellevoetsluis. Als Lois wint mag zij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2020 van het Kinderboekenmuseum noemen.

Provinciaal voorleeskampioen word je niet zomaar. Lois heeft het in de voorrondes moeten opnemen tegen maar liefst 10 kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de kwart - en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De jury zei over Lois: "Je straalde rust uit, had een goede intonatie en je nam ons helemaal mee in het verhaal." Lois zelf, die voorlas uit Julius Zebra – Bonje met de Britten van Gary Northfield, : "Ik had dit niet verwacht, ik heb het er warm van."

Carola Kerpel en Nadra Eleonora van de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, die de provinciale finale organiseerde, hopen net als Lois dat zij tijdens landelijke finale tot nieuwe Nationale Voorleeskampioen wordt gekroond. Als de beker naar Zuid-Holland komt is dat een hele eer: de provincie levert de beste voorlezer van Nederland die ook nog een jaar lang kinderdirecteur wordt van het Kinderboekenmuseum. Op 27 mei neemt de kampioen uit Zuid-Holland het op tegen de voorleeskampioenen uit de elf overige provincies.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>