Soms worstelen mensen met levensvragen of zingeving.
Soms worstelen mensen met levensvragen of zingeving. Foto: Pi

Centrum voor Levensvragen van start

Algemeen 586 keer gelezen

Regio - Geestelijke verzorging kan een weg bieden om weer zin in het leven te vinden, wanneer het leven van alledag wordt onderbroken door moeilijke situaties zoals ziekte, verdriet, verlies en rouw.

Meestal lukt dat mensen op eigen kracht, maar soms ook niet. Geestelijk verzorgers kunnen dan begeleiding bieden vanuit het onlangs opgerichte Centrum voor Levensvragen op de Zuid-Hollandse Eilanden (ZHE).

In 2019 is er een subsidie beschikbaar gesteld door het ministerie van VWS voor geestelijke verzorging in de thuissituatie. Het gaat dan om ondersteuning in het herkennen en begeleiden van levensvragen bij professionals en vrijwilligers door middel van scholing. En om begeleiding bij levensvragen en zingeving bij mensen in de thuissituatie. Mensen van 50 jaar en ouder én mensen in de palliatieve fase van alle leeftijden en diens naasten kunnen hier gebruik van maken. Hellevoetsluis is opgenomen in het werkgebied. Mensen kunnen zichzelf of een ander aanmelden. Dit kan ook via de huisarts of een andere hulp- zorgverlener. De geestelijk verzorger komt bij de mensen thuis. In eerste instantie voor drie gesprekken. Er zijn geen kosten aan verbonden. Telefoon 0800 2 400400 op werkdagen van 10.00 tot 16.00 E-mail: info@centrumvoorlevensvragen-zhe.nl Meer weten? www.centrumvoorlevensvragen-zhe.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant