Brandveiligheid; je voorkomt er veel ellende mee.
Brandveiligheid; je voorkomt er veel ellende mee. Foto: Wil van Balen

Nieuw in Hellevoet: Brandweer spreekuur

Algemeen 396 keer gelezen

Hellevoetsluis - Brandweer spreekuur gemist? 27 februari in de agenda zetten! Het aantal mensen dat overlijdt na een brand daalt gestaag, net als het aantal gewonden.

Bernadette Bakker, Coördinator Brandweer Informatie Centrum Hellevoetsluis, wil dat deze trend zich voortzet en doet er daarom alles aan om de mensen voor te lichten. Voorlichting die ellende en schade door brand helpt te voorkomen!

Brandweer spreekuur
Tijdens het brandweer spreekuur in gebouw Buiten-Veste had Bernadette diverse voorbeelden op tafel staan van elektrische apparatuur waardoor een ongeluk zo maar kan gebeuren. Onveilige snoertjes van een mobiele telefoon, driewegstekkers uit grootmoeders tijd (ja, ze worden nog steeds gebruikt……) en stekkerdozen waarvan de randaarde contacten zijn verwijderd. Voorbeelden erg herkenbaar zijn voor de bezoekers, net als bijvoorbeeld de wifi router die wordt afgedekt en daardoor zijn warmte niet kwijt kan. Bewoners van gebouw Buiten-Veste, maar ook iedere bewoner van Hellevoetsluis zijn welkom om het brandweer spreekuur te bezoeken. Natuurlijk is er ook volop informatie te krijgen over rookmelders, CO2-melders en hittemelders.

Pilot
Bernadette: "Op basis van goede ervaringen met een brandweerspreekuur in Krimpen en Rotterdam staan we vandaag voor de eerste keer in Hellevoetsluis. Als je ziet hoeveel vragen er op zo'n spreekuur gesteld worden, dan kun je zeker zeggen dat hieraan grote behoefte is. Mensen kunnen gewoon binnenlopen, met alle vragen rondom brandveiligheid die ze hebben en daar wordt volop gebruik van gemaakt". Agnes Hop, bewonersconsulent van Woonzorg, beaamt dat het goed is om mensen bewust te maken van de risico's die er zijn. "Wij doen erg veel aan brandveiligheid en om met Cup-a-soup te spreken 'dat zouden meer mensen moeten doen', want je voorkomt er veel mogelijke ellende mee."

Vve
Bernadette Bakker komt ook naar bijvoorbeeld scholen en Verenigingen van Eigenaren toe. In een appartementengebouw maakt ze vooraf foto's van veilige en onveilige situaties en vervolgens wordt deze tijdens een presentatie besproken. Uiteraard met adviezen erbij. Wilt u een dergelijke presentatie organiseren, neem dan contact op via bernadette.bakker@vr-rr.nl Natuurlijk worden ook de woningbouwverenigingen van harte uitgenodigd.

27 februari
Het eerstvolgende brandweerspreekuur wordt gehouden op donderdag 27 februari van 10 tot 12 uur. U hoeft zich hier niet voor aan te melden en kunt gewoon binnenlopen bij gebouw Buiten-Veste aan de Wetering 180. Iedere inwoner van Hellevoetsluis is van harte welkom.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant