Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Zesjarige Melody doneert haar haren

Algemeen 1.086 keer gelezen

Hellevoetsluis - Melody is nog maar zes en een half jaar en besloot onlangs bij Kapster Loes haar lange haren te doneren voor de Nederlandse haarbank.

Haar moeder heeft leukemie in remissie na een stamtransplantatie. Zij verloor haar haren door de zware behandelingen de deze vorm van kanker met zich meebrengt. Melody reageerde daarop door te zeggen "Nu kunt u nooit meer Rapunzel worden". Toen Melody vervolgens zag dat ook kindjes van haar eigen leeftijd soms hun haren verliezen als ze ziek zijn wilde ze haar eigen haren graag aan die kindjes geven.

Josetta, Melody's moeder: "Dat vond ze zo erg. Ik vertelde haar dat er mensen zijn die hun haren weggeven. En dat de haren bij die mensen gewoon weer aangroeien. Toen zei ze eigenlijk direct, dan wil ik mijn haren geven aan de kindjes. Melody's haar is nog nooit geknipt. Het hangt helemaal tot over haar billen en zit altijd vast omdat het anders gaat klitten. Hopelijk wordt het niet te kort." Melody zelf ziet het helemaal zitten, en klimt enthousiast in de stoel van de kapper. Nadat er van het lange haar van Melody twee lange vlechten werden gemaakt mocht haar moeder een vlecht afknippen. Trots lachend hield Melody de vlecht bij haar hoofd waarna de kapster haar kortere haren in model knipte. " Zo mag het wel los blijven, vind ik". Josetta glimlacht als ze zegt; "Nu hebben we thuis geen 'ruzie' meer tijdens het borstelen". "Ik wil eigenlijk roze haar!" roept Melody nog even enthousiast, maar voor nu blijven de haren van Melody nog even haar eigen natuurlijke kleur. Als Melody uit de kappersstoel komt heeft ze een fris halflang kapsel. Tevreden schudt ze een paar keer met haar hoofd en zegt; "Ik vond het wel een beetje spannend."

Josetta is trots op haar kinderen, ze wil vooral een leuke moeder blijven en dat is haar grote motivatie. Melody heeft een oudere broer van tien jaar, en samen vormen ze een gezin met 'Popeye' de partner van Josetta. Eigenlijk heet hij Ozan maar de kinderen gaven hem zijn bijnaam. Josetta is ontzettend blij met zijn steun en liefde van haar kinderen.

Kapster Loes vertelt dat zij al tien jaar haar doneren aan de Nederlandse haarbank. Op dinsdag, woensdag of donderdag, kan haar gedoneerd worden. De haarbank accepteert ook haar dat gekleurd is. Na een donatie krijgt de donateur er altijd een mooi kapsel voor terug. Voor meer informatie over haardonatie: https://www.facebook.com/kapsterloes.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant