Er zijn leuke prijzen te winnen tijdens de Pubquiz.
Er zijn leuke prijzen te winnen tijdens de Pubquiz.

Team Hooymeijer organiseert Pubquiz

Algemeen 468 keer gelezen

Hellevoetsluis - Al vijf jaar doet team Hooymeijer mee aan de Roparun. De estafette wedstrijd die van oorsprong van Rotterdam naar Parijs uit werd gezet, is tegenwoordig van route veranderd en zijn steden als Bremen en Almelo toegevoegd. In totaal doen er 339 teams mee.

Tijdens de estafette wedstrijd van meer dan 500 kilometer is de inzet van deelnemende teams groot. Dit begint al bij de voorbereiding. In het team Hooymeijer doen er acht hardlopers mee, vier fietsers, 2 navigatoren en vijf man in de basisondersteuning alsmede twee chauffeurs en op zijn minst een fysiotherapeut en masseur. Deelname vergt behalve een goede conditie ook buiten het sportieve gebied de nodige inspanning.

De Roparun zamelt ieder jaar geld in voor een goed doel dat zij ondersteunt. Elk team dat meedoet draagt bij aan het bij elkaar brengen van een groot geld bedrag dat direct naar het goede doel gaat. Dit jaar is dat doel palliatieve zorg voor mensen met kanker. Het motto is 'Leven toevoegen aan de dagen,waar vaak geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven.' Dit doen zij onder andere door het organiseren van het in vervulling laten gaan van een laatste wens, of nabijheid faciliteren door het opzetten van een inloophuis voor de familie, of bedden waarin het samen met de partner slapen mogelijk is.

Team Hooymeijer organiseert dan ook verschillende inzamelingsacties voor dit doel. In samenwerking met Citta Romana en de evenementenlocatie Tony's pub bij restaurant Duinhoek organiseren zij een Pubquiz. Samengesteld door Pubquizmaster in Delft. De schoonzoon van Silvia Steenvoorde praat de avond op vrijdag 6 maart vanaf 20.00 aan elkaar. Silvia is ondertussen druk doende met het verzamelen van de prijzen. Voor honderd euro per deelnemende tafel van maximaal zes personen krijgen de mensen een gezellige avond onder het genot van bittergarnituur en kans op prijzen van diverse sponsoren. Zo vallen er prijzen te winnen die aangeboden worden door onder andere MCD supermarkt, de Travelclub, Wim Padmos biedt, als betrokken sporter, bloemen aan, Historyland geeft tickets weg, Schoonheidssalon Melinda, Beautyblends en masseuse Linda Klink biedt mogelijkheid om te genieten van een van de behandelingen uit hun vakgebied. De rest van de prijzen zijn nog een verrassing. Ben van der Vlugt houdt zich, behalve dat hij als hardloper de Roparun gaat lopen, onder andere bezig met het organiseren van de overige inzamelingsacties. Zo kunt u de Roparun tegenkomen bij verschillende supermarkten, waar een collecte gehouden wordt en er zijn Roparun loten te verkrijgen die kans bieden op grote prijzen zoals een vakantie of Mercedes. Chocolaterie 'All about chocolate' heeft speciale chocolaatjes om de Roparun te steunen. De start van de estafette wedstrijd vindt op 30 mei plaats en de bedoeling is dat alle teams weer veilig terugkeren op 1 juni op de Binnerotte in Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant