Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Voortgang renovatie winkelcentrum: nieuwe damwand voor boulevard

Algemeen 1.383 keer gelezen

Hellevoetsluis - Achtendertig jaar na oplevering van De Struytse Hoeck is de renovatie van het winkelcentrum zeer welkom. Na jaren van overleg en plannen wordt in juni 2019 een start gemaakt met het vervangen van de gevels. De werkzaamheden aan het openbare winkelgebied die in januari zouden beginnen zijn uitgesteld naar maart. Deze week zijn wel de voorbereidende werkzaamheden aan het Bankenstraatje begonnen.

We spreken woordvoerder Giel van Oijen over de voortgang van de grootschalige renovatie van het winkelcentrum. "Het klopt dat deze werkzaamheden zijn uitgesteld. Dat heeft ermee te maken dat een aantal werkzaamheden elkaar kruisen. De gevels zouden aanvankelijk voor de kerst klaar zijn." Echter, bij het verwijderen van de gevelplaten bleek op een aantal plaatsen in het winkelcentrum de constructie anders te zijn dan verwacht en moest het een ander worden aangepast. Dit heeft voor extra werkzaamheden gezorgd omdat het staalwerk moeten worden aangepast. "Uiteindelijk willen we kwaliteit leveren en dat het dan wat langer gaat duren, dat is dan helaas niet anders. We hebben besloten om het gevelwerk eerst goed af te ronden. De planning is nu zodanig aangepast dat het werk elkaar opvolgt omdat je elkaar anders simpelweg in de weg loopt. Hierdoor is de overlast minimaal." De gevels zijn naar verwachting begin maart klaar.

Het Bankenstraatje
De werkzaamheden aan het Bankenstraatje (de achterzijde van het winkelcentrum waar vroeger een aantal banken was gevestigd) zijn niet vertraagd, daar wordt deze week mee gestart. Eerst wordt er een damwand in het water gemaakt. Als deze staat wordt het water weggepompt zodat daarna de verbreding van de boulevard kan worden gerealiseerd en het straatwerk aangepakt. Zodra dit klaar is kunnen daar de gevels worden vervangen.

Met het creëren van een boulevard komt er letterlijk meer ruimte voor bijvoorbeeld een gezellig terras. Van Oijen: "Ook het Bankenstraatje moet weer een leuke straat worden. Het is een mooie plek aan het water waar het op een zonnige dag goed vertoeven zal zijn. We hebben aan deze kant nog wel te maken met leegstand, maar door deze aanpassingen ontstaat er een beter ondernemersklimaat. We verwachten dat we de leegstand weer snel gevuld zullen hebben met nieuwe ondernemers. In het overdekte deel hadden we drie winkelruimtes leeg staan, maar deze zijn gelukkig allemaal weer verhuurd. Dit zijn positieve ontwikkelingen. De Struytse Hoeck is weer een leuke plek geworden om te winkelen, maar ook om te ondernemen."

Overlast beperken
Zodra het openbaar gebied op de schop gaat zal dat meer overlast gaan geven. "We hebben daar een goed logistiek plan voor gemaakt zodat alle winkels bereikbaar blijven en het winkelend publiek er zo min mogelijk overlast van heeft." Klachten zijn er nagenoeg niet volgens van Oijen. "Zijn ze er wel, dan pakken we dit snel op en daar waar nodig lossen we het meteen op." Heeft u vragen over de renovatiewerkzaamheden of bent u nieuwsgierig dan kunt u altijd even binnen lopen bij het Informatiepunt in het overdekte deel. Eind 2020 zou het gehele project afgerond moeten zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant