Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Zorg-gelden mogelijk niet alleen gebruikt voor zorg

Actueel 1.418 keer gelezen

Hellevoetsluis - Oppositiepartijen GroenLinks, PvdA en D66 zijn geschokt door de uitkomst van de rapportage van het extern onderzoeksbureau dat onderzoek heeft gedaan naar de financiële situatie van het sociaal domein. Dit onderzoek was ingesteld om meer duidelijkheid te verschaffen over het begrotingstekort van de gemeente Hellevoetsluis nadat in november bleek dat het tekort naar schatting 3 miljoen euro was.  

Uit het rapport blijkt dat het tekort binnen het sociaal domein hoger uitvalt, tussen 3,5 en 4 miljoen euro, dan het eerder geschatte tekort van 3 miljoen euro. Het is een vernietigend rapport wat helder vaststelt dat het college niet in control is en aangeeft dat de werkwijze van dit college bedrijfsmatig ver beneden peil is in de domeinen financiën, personele organisatie en zorg, dat stellen de oppositiepartijen. Volgens hen is er hierdoor veel schade aangericht. Donderdag 16 januari is de raad mondeling geïnformeerd over het rapport en de vervolgstappen hierop. Niet alleen kon nog steeds niet met zekerheid gezegd kan worden dat het begrotingstekort alleen aan de zorgkosten ligt, ook werd er aangegeven dat zorg-gelden mogelijk zijn uitgegeven voor andere doeleinden. Dieper onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat dit op een aantal punten mogelijk gebeurd is. In het vervolgrapport moet hier meer duidelijkheid over komen. 

D66, GroenLinks en de PvdA vinden dit alarmerend. Zij zijn zeer benieuwd naar het definitief begrotingsbreed overzicht van alle tekorten en het concrete actieplan hierop wat spoedig gepresenteerd zal worden. PvdA, D66 en GroenLinks kunnen zich voorstellen dat dit grote consequenties heeft binnen het college en coalitiepartijen. Zij vinden dat het vertrouwen van de inwoners en de gehele raad zwaar is geschonden. Het is nu niet alleen aan het college, maar ook aan de coalitiepartijen om de zaken zo spoedig mogelijk op orde te krijgen om dit vertrouwen terug te winnen geven de oppositiepartijen aan. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant