Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Onveilige wegversmallingen Nieuwenhoorn weggehaald; nieuwe maatregelen gepland

Actueel 1.963 keer gelezen

Hellevoetsluis -  De nieuwe wegversmallingen aan de Rijksstraatweg in Nieuwenhoorn die in december waren geplaatst tijdens de herinrichting van de weg werden daags na het plaatsen weer verwijderd. Reden: de nieuwe wegversmallingen leverden levensgevaarlijke situaties op met name voor fietsers.

Vorig jaar november en december zijn er werkzaamheden aan de doorgaande weg door Nieuwenhoorn uitgevoerd. Onder meer het kruispunt richting de N57 werd aangepakt waardoor er een nieuwe verkeerssituatie is ontstaan. Ook werden de oude wegversmallingen verwijderd en met de herinrichting van de weg kwamen daar nieuwe voor in de plaats. Bij de gemeente kwamen direct vele klachten binnen van bewoners die klaagden over de onveilige situatie die hierdoor was ontstaan.

Peter Schop wethouder verkeer: "Bij de nieuwe situatie gingen met name bussen en vrachtwagens vol over het tegemoetkomende fietspad, dat was levensgevaarlijk.  De werkzaamheden zijn uitgevoerd zoals op de tekening aangegeven. Wij zelf heel benieuwd hoe dit heeft kunnen gebeuren. Of we hier onderzoek naar laten uitvoeren, daar gaan we in een later stadium naar kijken. Onze eerste prioriteit ligt nu bij ervoor te zorgen dat het wel een 30km zone blijft zoals we voor ogen hadden."

De wegversmallingen lagen nog niet vast waardoor deze makkelijk verwijderd konden worden. Dat scheelt in het kostenplaatje voor de gemeente.  Volgende week maandag zullen bewoners geïnformeerd worden wat de plannen van de gemeente zijn om alsnog van deze weg een 30 kilometer weg te maken met snelheidsbeperkende maatregelen. Welke vorm dat wordt is op dit moment nog niet duidelijk. Wel geeft de gemeente aan dat de werkzaamheden in februari plaats gaan vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant