Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Verkeersregelaars ontvangen Jan Blanken Bokaal

Algemeen 1.109 keer gelezen

Hellevoetsluis – Tijdens de Nieuwjaarsreceptie die dinsdagavond in het gemeentehuis werd gehouden is voor de tweede keer de Jan Blanken Bokaal uitgereikt door burgemeester Junius.

De Jan Blankenbokaal is een speciale onderscheiding voor groepen die zich inzetten voor onze gemeente. Vorig jaar kregen de Hoornse Hoofden de bokaal overhandigd voor hun inzet voor de toevoeging van Oudenhoorn bij gemeente Hellevoetsluis. Dit jaar ging de prijs naar de 4P Verkeersregelaars, een groep vrijwilligers die een zeer bewogen jaar achter de rug heeft. Jessica de Bruin nam de prijs in ontvangst namens het team. De verkeersregelaars zijn altijd aanwezig tijdens verschillende evenementen, denk daarbij aan de jaarlijkse Lampionnenoptocht, de Fokveedag, de Avondvierdaagse en de Vestingdagen, om het verkeer in goede banen te leiden.

Burgemeester Junius: "Jullie zijn een enthousiast en betrokken team. Jullie zijn ook niet te beroerd om andere zaken op te pakken zoals een handje te helpen met het opbouwen van een evenement. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat zetten jullie je geheel belangeloos in om het verkeer in goede banen te leiden en zijn echt onmisbaar bij evenementen."

De betrokkenheid van de verkeersregelaars bleek dit jaar nog eens te meer tijdens de Vestingdagen. Ondanks de verdrietige omstandigheden konden de Vestingdagen toch rekenen op de inzet van deze vrijwilligers. Tijdens de Fokveedag is een teamlid van 4P Verkeersregelaars, Bert Steenhuis, komen te overlijden bij een noodlottig ongeval. "Het overlijden van Bert heeft een enorme impact op jullie gehad. De uitvaart was op de ochtend van de Vestingdagen, en toch was het hele team 's middags aanwezig om het verkeer te regelen. Wij hebben daar het diepste respect voor dat jullie dat toch hebben gedaan op zo'n verschrikkelijk moeilijke dag."

Ter nagedachtenis en eerbetoon aan haar echtgenoot Bert kreeg Gea Steenhuis de penning die bij de Jan Blanken Bokaal hoort overhandigd door burgemeester Junius.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant