De gemeenteraad boog zich over het initiatiefvoorstel van GroenLinks.
De gemeenteraad boog zich over het initiatiefvoorstel van GroenLinks. Foto: Pixabay

Wijziging in verspreiding van reclamefolders gaat niet door

Algemeen 728 keer gelezen

Hellevoetsluis – Twee weken geleden meldde deze krant dat de gemeenteraadsfractie van GroenLinks een initiatiefvoorstel indiende met als doel ongelezen reclamefolders te voorkomen. Volgens de fractie van GroenLinks verdwijnt nu 30% van de ongeadresseerde post waartoe reclamefolders behoren, ongelezen in de papierbak.

Hiertoe zouden de bekende brievenbusstickers NEE – JA (nee, geen reclame en ja, wel de huis-aan-huisbladen) en NEE – NEE vervangen worden door een nieuw systeem met JA-JA-stickers die aangeven: ik wil wel reclamefolders en ook de huis-aan-huisbladen. Tijdens de behandeling in de voorbereidende raadscommissie twee weken eerder bleek dat 5 van de 6 gemeenteraadsfracties het initiatiefvoorstel steunden, waarbij de fractie IBH de uitzondering vormde.

Afgelopen donderdag 12 december boog de gemeenteraad zich over het initiatiefvoorstel. De heer Kamphuis van het IBH: "Wij zien geen voordelen voor het milieu, maar wel nadelen voor winkeliers, die voor hun omzet voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van reclamefolders. Ook politieke partijen dienen zich te realiseren dat verspreiding via de brievenbus van verkiezingsfolders met het nieuwe systeem niet meer mag. IBH blijft dus tegen het voorstel".
Met 13 stemmen tegen en 11 voor sneuvelde het initiatiefvoorstel.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant