Een fantasieverhaal met leuke historische feitjes over Hellevoetsluis.
Een fantasieverhaal met leuke historische feitjes over Hellevoetsluis.

Presentatie debuut kinderboek van Iris Quist

Algemeen 810 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op zaterdag 21 december zal in Historyland Hellevoetsluis de presentatie plaatsvinden van het debuut kinderboek 'Joep en het Draken Veldboek' van Iris Quist.

'Joep is een rustige, wat verlegen jongen, die op een dag een veldboek over draken ziet liggen bij een tovenaar. Hij is heel nieuwsgierig en neemt het boek mee naar huis zonder dit natuurlijk eerst aan de tovenaar te vragen. Joep voelt zich schuldig en besluit het boek terug te brengen, maar onderweg grijpt de wind het boek en alle bladzijden waaien weg. De tovenaar is erg boos en vindt dat Joep mee moet helpen om alle bladzijden weer terug te vinden. En zo begint hun speurtocht naar de verdwenen bladzijden. Onderweg komen ze vele obstakels tegen en beleven hierdoor spannende avonturen. Zal het Joep en de tovenaar lukken om de missende bladzijden terug te vinden en weer veilig thuis te komen?

Hellevoetsluis
Heel leuk aan dit fantasieverhaal is dat er begrijpend en subtiel leuke feitjes worden genoemd over de historische plekken in Hellevoetsluis waar dit verhaal zich afspeelt. Zoals 'Ramtorenschip Buffel' en 'Historyland'.

Dyslexie
Iris is als moeder van een zoon met dyslexie gaan schrijven omdat haar zoon het vervelend vond om met regelmaat in de 'dyslexie hoek' gedrukt te worden. Hij wilde niet dat hij anders was en de boeken die er waren voor kinderen met dyslexie gingen vaak over een personage met dyslexie. Haar zoon wilde echter gewoon een leuk en spannend verhaal lezen zoals alle andere kinderen. Helaas was het aanbod voor geschikte boeken voor kinderen met dyslexie zeer gering. Iris besloot daarom om zelf een kinderboek te schrijven. Haar doel was om niet een kinderboek te schrijven speciaal voor kinderen met dyslexie maar een 'gewoon' kinderboek die kinderen met dyslexie ook makkelijker kunnen lezen. Hierdoor worden deze kinderen niet speciaal in een hoekje gezet. Deze mooie gedachte is nu gerealiseerd in dit prachtige debuutkinderboek.

U bent van harte welkom om de presentatie van 'Joep en het Draken Veldboek' van Iris Quist bij te wonen op zaterdag 21 december om 14.00 uur in Historyland, Ravenseweg 11c. Heerlijke hapjes en drankjes worden verzorgd door Kippie Hellevoetsluis, 't Krulletje en Historyland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant