Afbeelding

Inwoners Hellevoetsluis ontvangen gemiddeld 4,6 kerstkaarten via de post

Actueel 670 keer gelezen

Regio - Inwoners van Hellevoetsluis kunnen gemiddeld 4,6 kerstkaarten verwachten via de post. Dit blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz. Dat ligt iets hoger dan het gemiddelde in Nederland (4,4 kerstkaarten per inwoner). Hellevoetsluis staat hiermee op de 28e plek van de 52 Zuid-Hollandse gemeenten.  

Waar gaan de kaarten in Zuid-Holland verder naar toe?
Zuid-Holland levert met gemeente Westvoorne, met gemiddeld 9,3 kerstkaarten per inwoner dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Nergens in Nederland worden meer kerstkaarten bezorgd. Hoeveel kaarten worden er verder bezorgd in de 52 gemeenten van Zuid-Holland?

Populairste bestemmingen van kerstkaarten binnen Zuid-Holland
Westvoorne (met gemiddeld 9,3 kaarten per inwoner)Hoeksche Waard  (met gemiddeld 7,3 kaarten per inwoner)Bodegraven-Reeuwijk (met gemiddeld 6,8 kaarten per inwoner)Nieuwkoop (met gemiddeld 6 kaarten per inwoner)Albrandswaard (met gemiddeld 5,8 kaarten per inwoner)

Bekijk hier het volledige kerstkaartonderzoek voor de landelijke ranglijst en nog meer feitjes rondom kerstkaarten.

Nederlanders vaker op tijd met versturen van kerstkaarten
Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 17 december.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant