Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Nieuwenhoorn klaar voor derby tegen Hellevoetsluis

Actueel 794 keer gelezen

Oostkapelle/Hellevoetsluis- Nieuwenhoorn is met een 1-4 (1-2) voorsprong in de topper tegen het nog ongeslagen St.Oostkapelle/Domburg na 73 minuten voetbal met een goed gevoel teruggekeerd uit Zeeland voor de dferby tegen Hellevoetsluis. De Hellevoeters hebben zich kennelijk gespaard voor het grote gevecht, want het verloor op eigen terrein met 1-2 (1-0) van MZC '11.

Dan Rolandus

''Ik denk dat iedereen gespannen was'', wees trainer Ron van den Berg op het hysterische gedrag op de 'bank' met onder ander de trainer van Oostkapelle (Harry Hazelaar, DR), de spelers en het publiek jegens de scheidsrechter. Er leek overigens niets aan de hand. Nieuwenhoorn was op het sportpark Duinhelm in de stevige topper in de tweede klasse E de betere ploeg en nam door twee treffers van Dimitri Gomes verdiend een 0-2 voorsprong. Op slag van rust kreeg de thuisclub een strafschop na een overtreding van doelman Chris van Wijngen. De gedupeerde speler van Oostkapelle bleef mekkeren voor rood, waarna hijzelf tegen zijn tweede gele kaart opliep. Een strafschop mee en rood tegen. De spelers van de thuisclub liepen het veld af, maar de scheidsrechter bleek coulant om met de afkoelde Zeeuwen het spel te hervatten. De strafschop stond nog: 1-2. Nieuwenhoorn ging met elf tegen tien Zeeuwen in de tweede helft op jacht naar meer. Christiaan Dabaghian en wederom Dimitri Gomes Almeida voerden de score uit schone aanvallen op naar 1-4. Nieuwenhoorn kreeg in minuut 73 een strafschop waarop bij Oostkapelle de vlam in de pan sloeg. Het ageren en beledigen van de trainer en de spelers en de Zeeuwse spreekkoren, noopte de scheidsrechter om de wedstrijd bij een 1-4 stand te staken. ''Er heerste een vervelend sfeertje. Zonde dat de wedstrijd is gestaakt. Wij hebben ons normaal gedragen, maar daar heb je twee ploegen voor nodig. Het is jammer dat de uitslag niet in de stand is opgenomen'', aldus Ron van den Berg. ''Wij zijn klaar voor de derby tegen Hellevoetsluis. De derby leeft bij de spelers. Oostkapelle en Hellevoetsluis waren vooraf twee belangrijke wedstrijden. Winnen we ook van Hellevoetsluis, dan gaan we met een heel goed gevoel van 17 tot en met 19 januari op trainingskamp naar Sint Michielsgestel.''

Hellevoetsluis
Hellevoetsluis heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door aan de eigen Brielsestraatweg met 1-2 (1-0) te verliezen van MZC '11. ''Beide teams speelden op de aanval, maar bij ons speelden zes man er met de rem op, wilden met het oog op de derby geen gele kaarten oplopen'', verklaarde trainer Edwin de Koning. Hellevoetsluis begon overigens goed aan de wedstrijd, want halverwege lepelde Gaultier Obiango een pass van Jeffrey de Koning over de Zeeuwse doelman: 1-0. ''Wij dachten de overwinning al binnen te hebben, maar een foutieve inspeelbal werd bestraft met de gelijkmaker.'' De thuisclub kreeg kansen om de punten alsnog binnen te halen, maar Frank de Regt (twee keer van de doellijn gewerkt), Brian Poelman en Marley Dors kregen de bal niet tussen de palen. Tot overmaat van ramp scoorde MZC '11 in de extra tijd de 1-2. ''We hebben nu twee keer in de extra tijd verloren. Scoren blijft het grote probleem.'' De spelers van Hellevoetsluis kunnen zich deze week opladen voor de belangrijkste regiowedstrijd van het seizoen. ''We willen er alles aan doen om er voor het publiek zowel voor, tijdens als na de wedstrijd met veel respect een leuke dag van te maken. We gaan tijdens de wedstrijd voor de overwinning, willen het Nieuwenhoorn zo moeilijk mogelijk maken'', besloot Edwin de Koning. De wedstrijd op het sportpark aan de Rijksstraatweg begint om 17.00 uur.
Nieuwenhoorn tegen Oostkapelle: Christian van Wijngen; Gregory Paula, Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Roeland de Bruijne; Danique Wolters, Melvin Winterberg, Tim van der Lijn; Jeffrey Burger, Dimitri Gomes Almeida, Christiaan Dabaghian.


Hellevoetsluis tegen MZC '11: Daniel Ribaric; Armin de Rooij, Vincent Mast, Frenk van Gelderen, Öner Sang-A-Jong; Quincy de Lobel, Jeffrey de Koning, Brian Poelman; Frank de Regt (76. Patrick Haze), Wouter Besters (70. Rucentney Benito), Gaultier Obiango (62.Marley Dors).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant