Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Technisch Paviljoen terug in handen van gemeente

Algemeen 1.348 keer gelezen

Hellevoetsluis - De verkoop door de gemeente van de onderwijsvoorzieningen Technisch Paviljoen en het complex aan de Tienweide aan Sportfondsen Hellevoetsluis (SFH) wordt teruggedraaid.

Zo staat te lezen in een voorstel van het college aan de gemeenteraad. Door verkoop in 2003 en 2006 hoopte de gemeente belastingvoordeel te halen door een lage overdrachtsbelasting en btw. De bouwkosten bedroegen destijds € 19 miljoen, terwijl SFH voor € 1,9 miljoen de nieuwe eigenaar werd.

Belastingdienst Rijnmond weigerde mee te werken aan een dergelijke constructie. Rechtbankuitspraken verplichten Hellevoetsluis nu om de verkoop ongedaan te maken. De rechter oordeelt dat de gemeente niet heeft gehandeld als btw-ondernemer en geen recht heeft op belastingaftrek.

De commissie Algemene Zaken en Middelen van 4 december boog zich over het voorstel. Fractievoorzitter PvdA Daan Dankaart: "Klopt het dat wij een fiscaal dubieuze weg hebben bewandeld?" Wethouder Financiën Margriet den Brok antwoordt: "Destijds was de raad verdeeld, maar daar staat tegenover dat elders deze constructie met succes werd toegepast. U weet dat iedere belastinginspectie zelfstandige bevoegdheden heeft en de Belastingdienst Rijnmond zit hier anders in".

Het voorstel staat voor de vergadering van 12 december als hamerstuk op de agenda.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant