[Ondernemer in Beeld] Cure & Care Podologie en Pedicure | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Zowel volwassenen als kinderen kunnen in de praktijk van Cure & Care terecht.
Zowel volwassenen als kinderen kunnen in de praktijk van Cure & Care terecht. (Foto: Evelien Holleman)
Ondernemer in Beeld

Cure & Care Podologie en Pedicure

  •   239 keer gelezen

Hellevoetsluis - Cure & Care is alweer 5 jaar in het Gezondheidscentrum Nieuw-Helvoet aan de Hoonaartstraat gevestigd. "We merken dat veel mensen ons weten te bereiken, maar toch weet nog niet iedereen dat onze pedicure en podologie praktijk hier is gevestigd. In onze praktijk kun je terecht met allerlei voetproblemen. We werken met een aantal pedicures, een medisch pedicure en ik ben zelf registerpodoloog", vertelt Yvette Vuijk - van Eijsden.

"Ik richt me voornamelijk op kinderpodologie, dat wil natuurlijk niet zeggen dat volwassenen niet in onze praktijk terecht kunnen", gaat Yvette verder. "Omdat de kindervoet volop in ontwikkeling is, is het verstandig om de stand en het looppatroon van je kind goed in de gaten te houden. Hierdoor kun je voetproblemen tijdig signaleren. Ouders vragen zich soms af of de manier waarop de schoenen van hun kind slijten wel normaal is.

Stand van de voet
Het is verstandig een afspraak te maken als je kind pijn aan de voeten heeft of vermoeidheidsklachten. Een kind dat maar kleine stukjes kan lopen en vervolgens al erg moe is kan met een verkeerde houding te maken hebben. Ook kan kind dat veel over zijn eigen voeten valt met een houdingsprobleem te maken hebben; de stand van de voet(en) is dan niet goed. "Wat ik in onze praktijk ook veel zie zijn kinderen die klachten ontwikkelen door sport. Bijvoorbeeld bij voetbal en hockey ontstaan vaak klachten aan de hiel wat veroorzaakt kan worden door de groeischijf. Al je dit niet tijdig aanpakt, dan groeit de voet verkeerd."

In de groei
Bij kinderen komt hypermobiliteit veel voor wat het doorzakken van de voet tot gevolg kan hebben. Als je dit niet tijdig stopt dan krijg je later problemen. De kindervoet is nog goed te corrigeren als een kind tussen de 6 en 12 jaar is. Door middel van een zooltje wordt de voet zodanig geplaatst dat deze 'vast' staat en dus niet meer door kan zakken. Vaak kunnen de klachten verholpen worden als een kind in de groei is (circa tot 14 jaar) en zal een zooltje op latere leeftijd dan dus ook niet meer nodig zijn.

Wat doet de podoloog?
Eerst voert Yvette een podologisch onderzoek uit. "Ik kijk naar de stand van de voet en kan zo beoordelen of de voet nog corrigeerbaar is. Vervolgens maak ik een digitale scan van de voet en aan de hand daarvan wordt het zooltje op maat gemaakt. Zo nodig wordt er een stabiliteitstest en een voetonderzoek gedaan. Wat is de mobiliteit in de voet, zijn er functie beperkingen of afwijkingen?"

Uiteraard kunnen ook volwassenen in de praktijk terecht. "Ik geef ook trainingen voor volwassenen. Een van die trainingen is voor een probleem waar behoorlijk wat mensen mee kampen: scheve grote tenen. Scheefstand van de tenen is vaak erfelijk, maar kan ook worden veroorzaakt door verkeerde schoenen. De training bestaat uit oefeningen en het leren tapen."

Afspraak maken
Maak gerust een afspraak bij Cure & Care Hellevoetsluis voor advies van de podoloog of een behandeling bij een van de pedicures.

Yvette is als registerpodoloog aangesloten bij stichting LOOP. Voor vergoedingen en de hoogte hiervan www.loop.nl/vergoedingen.

Cure & Care
Hoonaartstraat 72
0181-339931
info@cure-care.nl
www.cure-care.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>