't Capproen wederom in slotkwartier verslagen

Actueel 310 keer gelezen

Giessen- 't Capproen heeft in De Jager in Giessen met 21-15 (10-11) verloren van SKV. De Hellevoetse korfbalequipe incasseerde daarmee de tweede zaalnederlaag op rij.

''De uitslag is zeker geflatteerd als je weet dat we driekwart van de wedstrijd hebben voor gestaan'', wees coach Alex Krol op de val vanaf het moment dat er bij een 16-15 achterstand niet meer werd gescoord. ''We hebben een volwassen wedstrijd gespeeld tot het moment waarin we fysiek gezien net als een week eerder tegen Olympia nog net niet volwassen genoeg waren. Maar ook op het feit waarin we bij een 9-11 voorsprong verzuimden om de laatste tien seconden van de eerste helft na een spelhervatting gewoon uit te spelen. Onnodig balverlies leidde tot een 10-11 ruststand. Vlak na rust kwamen we op 10-12, had dus zomaar 9-12 moeten zijn en dan speel je wel een stuk prettiger. Maar goed, we hebben SKV, in tegenstelling tot op het veld, 45 minuten lang volledig verrast met ons dominante spel. De groep was na afloop volledig teleurgesteld, maar ik blijf het positieve van de wedstrijd inzien. We willen dynamisch spelen, dat vergt heel veel conditie. En daarin moeten we nog doorgroeien om het een hele wedstrijd vol te houden.'' 't Capproen speelt aanstaande zaterdag in Oosterhout de belangrijke wedstrijd tegen het eveneens nog puntloze Voltreffers.

't Capproen: Dianne Kuiper (4 keer), Sanne Hoogendoorn (2 keer, 55. Sam Jongejan), Sebastiaan Herrera (1 keer), Freek Sjouw (1 keer); Mark Kuiper (51. Justin de Ruiter), Jeroen Hoogendoorn (1 keer), Color van der Perk (1 keer), Brittany de Kruif (5 keer foto, 57. Simone Stolk).