Afbeelding

Michael Vingerling behaalt top-15 in C-Side Strandcross Ouddorp

Actueel 677 keer gelezen

Ouddorp- Johnny Hoogerland heeft de Strandcross C-Side van Ouddorp gewonnen. De Zeeuw, die uitkomt voor Invicta Watches, soleerde na de Strandrace van Katwijk naar zijn tweede strandoverwinning. Michael Vingerling (foto) was op plaats vijftien de best geplaatste Hellevoeter. Ines Klok uit Rockanje zegevierde bij de vrouwen.

Dan Rolandus

''Het was een mooi technisch rondje, met dat loopstuk loodzwaar, maar ik ben voor De Panne in elk geval warm gedraaid'', keek Johnny Hoogerland al uit naar de Belgische strandrace. Team Invicta Watches dicteerde het eerste strandcriterium van de tweede editie van de RegioBeachraces op het zonovergoten Noordzeestrand voor de kust van Goeree van start tot finish. De Zuidlandse broers Daan (Alecto Cycling) en Ron van Sintmaartensdijk (Willebrord Wil Vooruit) probeerden in het 4 kilometer lange rondje over tien ronden de overmacht van de Brabantse wielerequipe te verstoren. Johnny Hoogerland vertrok in de voorlaatste ronde uit een kopgroep van zeven met verder Sjors van Zandbeek, Robbie Gevers, Ronan van Zandbeek en Bas Nieuwkoop (allen Invicta Watches) en begon aan zijn succesvolle solo. De voormalige prof van Vacansoleil en Roompot-Oranje Peloton, overgekomen vanuit Velden am Wörthersee in Oostenrijk, nam Daan van Sintmaartensdijk (tweede) en Sjors van Zandbeek mee op het podium. ''Het was in het begin met al die 'gele mannen' best lastig. Ik ging eigenlijk te hard van stapel, wilde die mannen van Invicta uit elkaar rijden. Na het technische deel heb ik nog een groot gat moeten dichtrijden waarna ik het in de sprint won van Robbie Gevers en die andere jongen (Sjors van Zandbeek, DR). Deze race was een mooie opwarmer voor morgen in Scheveningen'', aldus Daan van Sintmaartensdijk.

Team Van Leeuwen2Wielers
Michael Vingerling passeerde de finish als vijftiende. Daarmee was de Hellevoeter de best geklasseerde regiorenner. ''Het was op dit parkoers afzien, want bij de strandafgang moest je telkens lopen en vervolgens via een smal paadje de weg naar het strand vervolgen. Het was al met al een leuk rondje'', aldus de wereldkampioen 2008 scratch op de baan. Michael Vingerling rijdt voor het team van Jan Willem van Leeuwen onder meer de RegioBeachraces voor het Team Van Leeuwen2Wielers. Het team bestaat verder uit Boris Romers (Rozenburg), Jaap de Man (Rotterdam), Jordi Talen (Spijkenisse), Kasper Schotte (Zuidland), Otto Schotte (Hellevoetsluis), Martin van Rij en Norman Meerkerk (beiden Zuidland). ''Jan Willem is drie jaar geleden met het ploegje begonnen en iedereen is dolenthousiast.''
Remco van der Roest (Cyclingteam Flakkee) uit Hellevoetsluis klasseerde zich bij de basisleden op de twaalfde plaats. Ines Klok (Cyclingteam Flakkee) uit Rockanje zegevierde bij de vrouwen door achtereenvolgens Celine van Houtum (Invicta Watches) en Patricia Doorn (Cyclingteam Flakkee) achter zich te laten.

RegioBeachraces
Het tweede strandcriterium van de tweede editie van de RegioBeachraces, de Beachrace 't Gorsje Ouddorp, wordt op zaterdag 14 december verreden. De Beachrace Bij Marc Ouddorp (derde race) op 18 januari en de Boelies Strandrace Hellevoetsluis op 15 februari. De vier strandcriteriums op Goeree-Overflakkee en Hellevoetsluis zijn in de eerste editie van het strandseizoen 2018/'19 goed aangeslagen. De wedstrijden zijn voor iedereen, maar vol is vol. Organisator John Roos liet weten dat er maximaal 120 deelnemers (licentiehouders, basisleden en cyclo's) worden toegelaten. De lengte van de parkoersen zijn circa vier kilometer zodat de mountainbikers zo'n tien keer door start en finish komen. Leuk voor de bikers en het publiek. Voor meer info: wedstrijd@cyclingteamflakkee.nl


Uitslag Strandcross C-Side van Ouddorp licentiehouders: 1. Johnny Hoogerland (Velden am Wörthersee O.), 2. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 3. Sjors van Zandbeek (Heeswijk-Dinther), 4. Robbie Gevers (Schijndel), 5. Bas Nieuwkoop (Roosendaal), 6. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 7. Roel van Sintmaartensdijk (Zuidland), 8. Ramon Vleugel (Goes), 9. Jordi Talen (Spijkenisse), 10. Tim van Daele (Burcht B.), 15. Michael Vingerling (Hellevoetsluis) . Vrouwen: 1. Inis Klok (Rockanje), 2. Celine van Houtum (Schijndel), 3. Patricia Doorn (Melissant). Basisleden: 1. Dirk Verstraate (Middelburg), 2. André van den Nieuwendijk (Ouddorp), 3. Jan David van Keulen (Stellendam), 4. Kees Spuij (Stellendam), 5. Marco Snoek (Brielle), 12. Remco van der Roest (Hellevoetsluis).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant