Afbeelding

Eneco aandelen gemeente kunnen Hellevoetsluis 37 miljoen euro opleveren

Actueel 1.107 keer gelezen

Hellevoetsluis - Gemeenten die aandeelhouder zijn van energieleverancier Eneco kunnen een fors bedrag binnenhalen door hun aandelen te verkopen. Maandag werd bekend dat de energieleverancier akkoord gaat met een overnamebod van 4.1 miljard euro door Japanse partijen Mitsubishi en Chubu.

Het hoofdkantoor van Eneco staat in Rotterdam en de aandelen zijn in handen van 44 Nederlandse gemeenten.  Niet alle gemeenten hebben evenveel geïnvesteerd in deze aandelen. Gemeente Rotterdam heeft het grootste belang met bijna 32 procent wat 1.3 miljard zal opleveren. Hellevoetsluis heeft 'slechts' een belang van 0.90 procent, wat bij verkoop een fiks bedrag oplevert van 37 miljoen. Eerder was berekend dat de verkoop van de aandelen Hellevoetsluis zo'n 25 miljoen zou kunnen opleveren.

Het besluit over de verkoop van de aandelen van de gemeente Hellevoetsluis is nog niet genomen daar beslist de gemeenteraad begin 2020 over. De verkoop gaat door als gemeenten die samen 75% van de aandelen vertegenwoordigen besluiten tot verkoop. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant